Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1½-2 spsk hvedemel/rasp
1 tsk salt
¼ tsk peber
15 g smør eller 1 spsk olie, fx rapsolie
Rodurtemos
1 kg kartofler
1 gulerod
1 persillerod
¼- 1/8 selleri, 100 g
1 dl grøntsagsvand
2 dl mælk, fx minimælk
½ tsk muskatnød
Tilbehør
Salat af iceberg, 200 g
½ agurk
2 tomater
2 spsk dressing, Thousand Island fedtfri
Sådan gør du
Rodurtemos
- Skær kartofler og urter i små stykker.
- Kog dem møre i vand uden salt ca. 15 minutter.
- Purér grøntsagerne gennem en purépresser, et piskeris eller en elpisker.
- Tilsæt grøntsagsvand og mælk.
- Smag til med muskatnød, salt og peber.
Kødet
- Form kødet til 4 ensartede krebinetter, ca. 1½ cm tykke.
- Bland mel eller rasp med salt og peber og vend krebinetterne heri.
- Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
- Smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt.
- Brun krebinetterne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdig 4-5 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Tilbehør
- Snit salat og grøntsager.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2358 kJ (561 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 363 kJ (86 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2521 kJ (600 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 8 g
fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 388 kJ (92 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g