Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1½-2 spsk hvedemel/rasp
1 tsk salt
¼ tsk peber
15 g smør eller 1 spsk olie
Rodurtemos
1 kg kartofler
1 gulerod
1 persillerod
¼- 1/8 selleri, 100 g
1 dl grøntsagsvand
2 dl mælk, fx let mælk
½ tsk muskatnød
Tilbehør
Salat af iceberg, 200 g
½ agurk
2 tomater
2 spsk dressing, Thousand Island fedtfri
Sådan gør du
Skær kartofler og urter i små stykker. Kog dem møre i vand uden salt ca. 15 minutter. Purér grøntsagerne gennem en purépresser, et piskeris eller en elpisker. Tilsæt grøntsagsvand og mælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Form kødet til 4 ensartede krebinetter, ca. 1½ cm tykke. Bland mel eller rasp med salt og peber og vend krebinetterne heri. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Brun krebinetterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdig 4-5 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2358 kJ (561 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 363 kJ (86 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2521 kJ (600 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 8 g
fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 388 kJ (92 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g