Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
½ kg hakket grisekød 
½ -1 løg
1½ tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 kogt kartoffel
1 dl mælk
70 g syltede rødbeder
2 spsk kapers
25 g smør
Kold bearnaise sauce
¼ - ½ skalotteløg
2 spsk hvidvinseddike 
90 g smør
2 æggeblommer, pasteuriserede
frisk estragon
1 dl rapsolie
1 citron
Salat
spæde salatblade, ca. 300 g
Dressing
½ spsk æbleeddike
1 spsk olie
Tilbehør
800 g kartofler
Sådan gør du
Krebinetter
- Hak skalotteløg fint og giv et kort opkog til de er møre i vineddike.
- Smelt smørret.
- Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur, før saucen laves.
- Blend æggeblommerne med eddike, løg og 2 spsk estragonblade.
- Hæld smør og olie i en tynd stråle i æggeblommerne under konstant blending på højeste trin.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kartofler
- Kog kartoflerne
Kold bearnaise sauce
- Rør kødet med finthakket løg, salt, peber, æg og moset kartoffel.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen.
- Skær rødbederne i små tern og vend dem og kapers i farsen.
- Del farsen i 8 portioner og form dem til krebinetter, 1½ cm tykke.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdig 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Salat og dressing
- Bland dressingen.
- Smag den til med salt og vend den i salaten.
Tips
- Kold bearnaisesauce kan holde sig i køleskab i nogle dage, hvis løggene er kogt i vineddike. Hvis løggene tilsættes rå er der kun 1dags holdbarhed. Rester kan fx bruges i sandwich.
- Skiller saucen, tilsæt 1 spsk koldt vand. Hvis det ikke samler saucen - begynd da forfra med nye æg og tilsæt den skilte sauce lidt ad gangen. Husk at beregne ekstra olie til de ekstra æg.
- Kold bearnaisesauce kan udelades - og energifordeling og indhold pr. person bliver da meget mindre.
 
 
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 585 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3652 kJ (870 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 6 g
fedt: 61 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 625 kJ (149 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. person (ca. 585 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3814 kJ (908 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 6 g
fedt 67 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 653 kJ (156 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 11 g
 
        