Koteletter provencale med ratatouille

Saftige koteletter krydret med provencekrydderi, som serveres med ratatouille og kartofler som tilbehør.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Koteletter provencale med ratatouille

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

2 koteletter fra gris, uden ben, 2 cm tykke, à 125 g
Salt
Peber
1 tsk provencekrydderi
2 tsk olie

Ratatouille
2 store peberfrugter, fx rød og gul
1 lille squash
1 lille aubergine
2 salatløg
3 tomater
2-3 fed hvidløg
1-2 laurbærblade
1 spsk olivenolie
Frisk basilikum

Tilbehør

400 g kartofler

Sådan gør du

Ratatouille

  1. Skær alle grøntsagerne i grove stykker og vend dem med presset hvidløg, knust laurbær, olie, salt og peber.
  2. Læg grøntsagerne i ét lag på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag dem møre i ovnen ved 225 grader i ca. ½ time. Vend grøntsagerne undervejs.
  4. Vend hakkede basillikumblade i den færdige ratatouille.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne.

Koteletter

  1. Skær fedtkanten af koteletterne, dup dem tørre med køkkenrulle og krydr med salt, peber og provencekrydderi.
  2. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  3. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side.

Tips

  • Medaljoner af filet fra gris eller schnitzler af inderlår fra gris kan bruges i stedet for koteletter.
  • Pres citronsaft over kødet ved servering.
  • Små kartofler kan tilberedes sammen med grøntsagerne i ovnen.
  • Nu hedder udskæringen kotelet af kam fra gris. Før hed den svinekotelet.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 975 g af retten):
Energi: 2732 kJ (653 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 27 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 280 kJ (67 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g