Koteletter med tandoorimasala og mangosalat

Prøv denne smagfulde anretning med koteletter, frisk mynteraita og mangosalat.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Koteletter med tandoorimasala og mangosalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 koteletter uden ben, 2 cm tykke, á ca. 125 g
1 tsk stødt tandoorimasala eller ½ tsk karry + ½ tsk paprika
1 tsk olie
Salt
Peber
1 spsk olie

Mynteraita
Frisk mynte
1 dl fromage frais 0,3%
½ tsk stødt tandoorimasala eller ¼ tsk karry + ¼ tsk paprika

Mangosalat
1 stor mango, ikke for moden
1 rød peberfrugt
2 forårsløg
Frisk mynte
1 lime
1 tsk olie
100-125 g rucola

Pynt
1 lime

Tilbehør

Naanbrød, 125 g

Sådan gør du

Koteletter

  1. Skær evt. fedtkanterne af koteletterne.
  2. Rør krydderi, olie, salt og peber sammen.
  3. Pensl kødet med blandingen og stil det i køleskab.

Mynteraita

  1. Hak myntebladene til raitaen groft.
  2. Rør fromage frais, mynteblade og tandoorimasala sammen.
  3. Smag til med salt og peber.

Mangosalat

  1. Skræl mangoen, skær mangokødet fri af stenen og skær det i tern.
  2. Skær peberfrugten i tern.
  3. Snit forårsløgene fint og mynten groft.
  4. Pres 2 spsk limesaft, rør det sammen med olien og smag dressingen til med salt og peber.
  5. Bland det hele med rucola.

Koteletter, fortsat

  1. Varm olien på en pande ved god varme.
  2. Brun koteletterne ca.1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 3 minutter på hver side.
  3. Pynt med lime.

Servér retten med naanbrød.

Tips

  • Schnitzler af inderlår fra gris og medaljoner af kam fra gris kan bruges i stedet for koteletter af kam eller nakke fra gris.  
  • Hvis koteletterne ønskes svagt rosa, steges de kun 2½ minut på hver side efter bruningen. Skær en lille flig af et hjørne af en kotelet og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det stege ca. 1 minut mere på hver side. 
  • Fire ferskner kan bruges i stedet for mangoen. 
  • Kerner fra et granatæble kan bruges i stedet for rød peberfrugt.
  • Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter. Schnitzler af inderlår fra gris hed før skinkeschnitzler fra svin. Medaljoner af kam fra gris hed før medaljoner af svinekam.

 

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 2997 kJ (716 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 33 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 489 kJ (117 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g