Koteletter med sprød "æbleflæsk" og mild sky med rosa peber

En alternativ æbleflæsk der piftes op med rosa peber sky og aspargeskartofler. En dejlig måde at spise kotelet på.

Af Briand Funder | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Koteletter med sprød "æbleflæsk" og mild sky med rosa peber

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Kødet
4 koteletter fra gris, ca. 2 cm tykke á 125 g
Salt
Peber
½-1 spsk olie

Sauce
1 løg
1 æble
½ spsk olie
1 spsk rosa peberkorn
1 dl hvidvin
3-4 dl bouillon
40 g smør
1 tsk salt
Evt. majsstivelse eller saucejævner

Æbleflæsk
100 g bacon
2 faste røde æbler, 250 g
2 mellem rødløg, 250 g
4 stilke bladselleri
½ tsk tørret rosmarin eller ½ spsk frisk
Salt
Peber

 

Tilbehør

1 kg aspargeskartofler

Sådan gør du

Sauce
Skær løg og æble i små tern og rist det i olie i en gryde. Tilsæt peberkorn og hvidvin og lad det koge ved kraftig varme til halvdelen af væsken er fordampet. Tilsæt bouillon og lad det koge godt igennem. Blend saucen med smørret og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Æbleflæsk
Skær bacon, æbler, rødløg og bladselleri i små tern. Varm en stor pande eller stegegryde/wok op og kom bacon på panden. Brun bacon let. Tilsæt rosmarin, æbler, løg og selleri og rist det hele ca. 2 minutter ved kraftig varme. Smag til med salt og peber.

Kødet
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande - gerne en grillpande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Skær evt. fedtkanten af kødet.

Vintips
En frugtrig rødvin f.eks. en blød Chianti eller Valpolicella

Tips

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 3095 kJ (740 kcal)

Protein: 36 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 36 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 423 kJ (101 kcal)

Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g