Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kødet
4 koteletter fra gris, ca. 2 cm tykke á 125 g
Salt
Peber
½-1 spsk olie
Sauce
1 løg
1 æble
½ spsk olie
1 spsk rosa peberkorn
1 dl hvidvin
3-4 dl bouillon
40 g smør
1 tsk salt
Evt. majsstivelse eller saucejævner
Æbleflæsk
100 g bacon
2 faste røde æbler, 250 g
2 mellem rødløg, 250 g
4 stilke bladselleri
½ tsk tørret rosmarin eller ½ spsk frisk
Salt
Peber
Tilbehør
1 kg aspargeskartofler
Sådan gør du
Sauce
Skær løg og æble i små tern og rist det i
olie i en gryde. Tilsæt peberkorn og hvidvin og lad det koge ved kraftig varme
til halvdelen af væsken er fordampet. Tilsæt bouillon og lad det koge godt
igennem. Blend saucen med smørret og smag til med salt og peber. Jævn evt.
saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Æbleflæsk
Skær bacon,
æbler, rødløg og bladselleri i små tern. Varm en stor pande eller stegegryde/wok
op og kom bacon på panden. Brun bacon let. Tilsæt rosmarin, æbler, løg og
selleri og rist det hele ca. 2 minutter ved kraftig varme. Smag til med salt og
peber.
Kødet
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande - gerne en grillpande ved
god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg
dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Skær evt. fedtkanten af
kødet.
Vintips
En frugtrig rødvin f.eks. en blød Chianti eller
Valpolicella
Tips
- Rosa peberkorn fås tørrede på glas eller i lage.
- Spidskålssalat med mormordressing fra denne opskrift går godt til retten: Grydestegt kylling med sauce, agurkesalat, spidskålsalat og mormor-dressing
- Nu hedder udskæringen kotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 3095 kJ (740 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 36 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 423 kJ (101 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g