Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 koteletter fra gris, uden ben og fedtkant, 2 cm tykke, a 125 g
2 tsk olie
Kompot af peberfrugter
1 løg
3 peberfrugter, ca. 450 g
2-3 tomater, ca. 250 g
Purløg
Tilbehør
½ dl linser fra Puy, 60 g
Sådan gør du
- Kog linserne som angivet på emballagen.
- Hak løg. Skær peberfrugter i strimler og hak tomater.
- Kom det i en gryde. Læg låg på, og varm det op. Rør i det og lad det koge ved svag varme 8-10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Pynt med klippet purløg ved servering.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg ca. 3 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt.
- Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.
Tips
- Det betyder ikke noget for saftigheden af koteletterne, om de steges med eller uden fedtkant.
- Hele stykker kød og skiver af helt kød må gerne være rosa. Hakket kød skal gennemsteges.
- Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
- Skær en lille flig af koteletten og kontroller, at kødet er svagt rosa.
- Schnitzler fra gris kan bruges i stedet for koteletter.
- Peberfrugter kan smages til med frisk basilikum lige før servering
- Bulgur, spelt, couscous eller kartofler kan bruges i stedet for linser.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen koteletter fra gris. Før hed det svinekoteletter.
Næringsindhold pr. person (ca. 637 g af retten):
Energi: 2047 kJ (489 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 322 kJ (77 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person