Koteletter med le Puy linser og kompot af peberfrugter

Koteletter med le Puy linser og kompot af peberfrugter

Af Vibeke Lehn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Svinekoteletter med kompot af peberfrugter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 koteletter uden ben og fedtkant,
2 cm tykke, a 125 g
2 tsk olie

Kompot af peberfrugter
1 løg
3 peberfrugter, ca. 450 g
2-3 tomater, ca. 250 g
Purløg

 


Tilbehør

½ dl linser fra Puy, 60 g

Sådan gør du

  1. Kog linserne som angivet på emballagen.
  2. Hak løg. Skær peberfrugter i strimler og hak tomater.
  3. Kom det i en gryde. Læg låg på, og varm det op. Rør i det og lad det koge ved svag varme 8-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Pynt med klippet purløg ved servering.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  6. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun 1 minut på hver side.
  7. Skru ned til middel varme og steg ca. 3 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt.
  8. Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.

Tips

  • Det betyder ikke noget for saftigheden af koteletterne, om de steges med eller uden fedtkant.
  • Hele stykker kød og skiver af helt kød må gerne være rosa. Hakket kød skal gennemsteges.
  • Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
  • Skær en lille flig af koteletten og kontroller, at kødet er svagt rosa.
  • Skinkeschnitzler kan bruges i stedet for koteletter.
  • Peberfrugter kan smages til med frisk basilikum lige før servering
  • Bulgur, spelt, couscous eller kartofler kan bruges i stedet for linser.
  • Energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 36%
    Kulhydrat 37%
    Fedt 27%
    1735 kJ - 415 kcal

    Ca. 300 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo