Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 koteletter fra gris uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
10 g smør
150 g italiensk ricotta eller flødeost
2 skiver spegeskinke
2-3 blade løvstikke
6 stilke citronmelisse
3 stilke estragon
Evt. kødnåle
Tilbehør
1 spidskål
2 bundter forårsløg
15 g smør
500 g frisk pasta med fyld
Sådan gør du
Bed slagteren skære en lomme i hver kotelet. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Tag dem op, krydr med salt og lad dem afkøle, evt. i køleskab, mens fyldet gøres klart.
Tænd ovnen på 200 grader. Rør ricotta sammen med fintsnittet skinke og hakkede krydderurter.
Smag til med peber og justér evt. forholdet mellem de tre krydderurter efter egen smag.
Fordel fyldet i de fire koteletter, evt. med en sprøjtepose. Luk evt. med kødnåle. Læg dem i et ovnfast fad. Sæt koteletterne i ovnen - de skal have 14-16 minutter; check med en kødnål eller lignende - de skal være lige netop gennemstegte. Kødsaften skal være klar.
Skær spidskålen i kvarte, fjern stokken og skær kålen groft ud. Snit forårsløgene lidt på skrå.
Kog pastaen efter pakkens anvisning. Svits kål i en gryde med smør. Tilsæt 1 dl vand og lad det dampe ca. 5 minutter.
Vend forårsløgene og den afdryppede pasta i kålen og smag til med salt og peber. Spæd evt. med lidt kålvand, hvis det bliver for tørt.
Energifordeling
Nu hedder det kotelet med fedtkant af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet med fedtkant af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten). Med fedtkant:
Energi: 3291 kJ (784 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 4 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 420 kJ (100 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 775 g af retten). Uden fedtkant:
Energi: 3017 kJ (718 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 78 g
kostfibre: 4 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 389 kJ (93 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g