Koteletter i østerssauce

Er du til smage fra østen kan du på 20 minutter lave en spændende og utraditionel kotelet. Tilbered koteletten så den netop er rosa i midten. Så får du en saftig oplevelse.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Grisekoteletter
2 koteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
½ spsk olie
2 spsk østers-/oystersauce eller sojasauce

Grøntsager
250 g broccoli
Salt

Sauce
1 lille dåse moset ananas eller ananas i tern
1 dl bouillon
1½ spsk hvidvinseddike eller citronsaft
1 tsk sukker
½ tsk majsstivelse

Tilbehør

125 g hurtigkogte ris

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene.

Grisekoteletter

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  2. Lad olien blive varm på en pande ved god varme og brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
  3. Hæld oystersaucen over.
  4. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
  5. Skær fedtkanten fra koteletterne.

Grøntsager

  1. Del broccolien i små buketter.
  2. Kog dem 3-4 minutter i letsaltet vand og hæld dem i en si.

Sauce

  1. Tag 1 dl saft fra ananasmosen.
  2. Hæld ananassaft, bouillon, hvidvinseddike, sukker og majsstivelse i en gryde.
  3. Pisk det sammen og kog det igennem.
  4. Smag til med salt, peber og evt. lidt østerssauce.
  5. Kom evt. ananasmosen i en skål og servér den til retten.

 

Tips

  • Moset ananas kaldes også crushed ananas.
  • I stedet for koteletter kan medaljoner af filet eller schnitzler af inderlår bruges.
  • Tern af peberfrugt og peanuts kan drysses over risen.
  • Nu hedder udskæringen kotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 2343 kJ (560 kcal)

Protein: 39 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 16 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 388 kJ (93 kcal)

Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g