Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Grisekoteletter
2 koteletter, 2 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
½ spsk olie
2 spsk østers-/oystersauce eller sojasauce
Grøntsager
250 g broccoli
Salt
Sauce
1 lille dåse moset ananas eller ananas i tern
1 dl bouillon
1½ spsk hvidvinseddike eller citronsaft
1 tsk sukker
½ tsk majsstivelse
Tilbehør
125 g hurtigkogte ris
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene.
Grisekoteletter
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme og brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
- Hæld oystersaucen over.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
- Skær fedtkanten fra koteletterne.
Grøntsager
- Del broccolien i små buketter.
- Kog dem 3-4 minutter i letsaltet vand og hæld dem i en si.
Sauce
- Tag 1 dl saft fra ananasmosen.
- Hæld ananassaft, bouillon, hvidvinseddike, sukker og majsstivelse i en gryde.
- Pisk det sammen og kog det igennem.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt østerssauce.
- Kom evt. ananasmosen i en skål og servér den til retten.
Tips
- Moset ananas kaldes også crushed ananas.
- I stedet for koteletter kan medaljoner af filet eller schnitzler af inderlår bruges.
- Tern af peberfrugt og peanuts kan drysses over risen.
- Nu hedder udskæringen kotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 2343 kJ (560 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 388 kJ (93 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g