Tilberedningstid
Ca. 50 minutter + tid til marinering
Det skal du bruge
4 personer
4 minutkoteletter uden ben og fedtkant, 2 cm tykke a ca. 125 g
1 lille dåse kokosmælk, 1,6 dl
1 lime
1-2 friske røde chilier
Salt
1 tsk karry
Evt. 1½ dl bouillon
Grillede ferskner
2 ferskner
1 tsk olie
1 kvist rosmarin
1 spsk flydende honning fx akaciehonning
1 spsk sojasauce
Grillede squash
1 squash, ca. 300 g
1 tsk olie
Evt. salvie, oregano eller timian
Pynt
25 g jordnødder
Blomsterblade af spiselige blomster fx Blomsterkarse (Tallerkensmækker)
Tilbehør
3 dl ris
Sådan gør du
Fjern fedtkanten på koteletterne.
Ryst kokosmælken
grundig før den åbnes.
Riv skallen og pres saften af limen.
Skær chilierne
igennem på langs og fjern kernerne. Hak chilierne groft.
Bland limeskal,
-saft, chili, 1/4 - ½ tsk salt og karry i kokosmælken. Læg koteletterne ned i
marinaden, stil det i køleskab og lad dem marinere ½ time-12 timer.
Skrab
marinaden omhyggeligt af kødet.
Kom marinaden i en gryde og kog det grundigt
igennem i nogle minutter.
Tilsæt evt. bouillon, hvis der ønskes mere sauce.
Smag til med salt og evt. mere karry.
Grill koteletterne ca. 4 minutter på
hver side, ca. 8 minutter i alt.
Hæld kokossaucen over kødet ved servering og
pynt med hakkede jordnødder og blomsterblade af
Blomsterkarse.
Grillede ferskner
Del fersknerne, fjern
stenen, dryp snitfladen med olie, drys med rosmarinnåle, salt og peber.
Grill
fersknerne med snitfladen nedad i nogle minutter. Tag dem af og dryp honning og
sojasauce over.
Grillede squash
Skær
squashen i ½ cm tykke skiver på langs eller tværs, som det passer bedst.
Dryp
med lidt olie, salt og peber og grill dem. Drys evt. krydderurter over ved
servering.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
- Koteletterne, ferskner og squash kan steges på en grillpande i stedet for grillen.
- Medaljoner af kam fra gris, schnitzler af inderlår fra gris eller nakkekoteletter kan bruges i stedet for koteletter.
- Koteletter bliver bedst, hvis de ikke steges for længe. Kødet er meget magert og bliver derfor tørt, hvis det får for længe. Skær en lille flig af det ene hjørne af en af koteletterne og kontrollér, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
- Hvis der bruges en stor dåse kokosmælk på fx 4 dl, kan resten gemmes i køleskab i et par dage eller fryses ned til senere brug.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter. Medaljoner af kam fra gris hed før medaljoner af svinekam. Schnitzler af inderlår fra gris hed før skinkeschnitzler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 2759 kJ (659 kcal)
Protein: 36 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 29 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 461 kJ (110 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g