Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ris
4 dl ris
Koteletter
2 porrer, 400 g
Salt og peber
4 koteletter af gris, a 75 g
2 tsk smør
3 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater, 400 g
4 tsk paprika
1 dl piskefløde
4 store tomater, 300 g
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisning på pakken
- Rens porrer og del dem i to, så der bliver fire stykker i alt. Krydr med salt og peber
- Dup kødet tørt og krydr med salt og peber
- Varm smør på en pande ved god varme og steg koteletter 1 minut på hver side. Tag dem af panden
- Steg derefter porrer et par minutter
- Pil og skær løg i små tern, pil og hak hvidløg fint
- Tilsæt hakkede tomater, løg, hvidløg, paprika og fløde
- Læg de hele tomater ned i saucen. Skru ned til svag varme og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber
- Læg koteletterne ned i saucen og lad dem simre med 2 minutter på hver side
- Server med ris til
Tips
Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.
Energifordeling
Nu heddet det koteletter af gris. Før hed det koteletter af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten)
Energi: 2739 kJ (655 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 83 g
kostfibre: 8 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 348 kJ (83 kcal)
protein: 4g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
1400 g frugt og grønt i retten / 350 g pr. person.