Koteletter i fad – et grønnere alternativ

Koteletter i fad – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift uden at ændre på smagen.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, 6 om dagen


Koteletter i fad – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Ris
4 dl ris

Koteletter
2 porrer, 400 g
Salt og peber
4 koteletter af gris, a 75 g
2 tsk smør
3 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater, 400 g
4 tsk paprika
1 dl piskefløde
4 store tomater, 300 g

Sådan gør du

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Rens porrer og del dem i to, så der bliver fire stykker i alt. Krydr med salt og peber
  3. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber
  4. Varm smør på en pande ved god varme og steg koteletter 1 minut på hver side. Tag dem af panden
  5. Steg derefter porrer et par minutter
  6. Pil og skær løg i små tern, pil og hak hvidløg fint
  7. Tilsæt hakkede tomater, løg, hvidløg, paprika og fløde
  8. Læg de hele tomater ned i saucen. Skru ned til svag varme og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber
  9. Læg koteletterne ned i saucen og lad dem simre med 2 minutter på hver side
  10. Server med ris til

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

Energifordeling

Nu heddet det koteletter af gris. Før hed det koteletter af svin. 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten)

Energi: 2739 kJ (655 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 83 g

kostfibre: 8 g

fedt: 22 g


Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 348 kJ (83 kcal)

protein: 4g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

1400 g frugt og grønt i retten / 350 g pr. person.

6 om dagen logo