Tilberedningstid
Ca. 2 døgn til gravningen. Arbejdstid: Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
3 personer
Gravet mignon af skinke fra gris
350 g mignon af skinke fra gris
1 tsk knust koriander
1½ dl groft salt
½ dl brun farin
¼ tsk peber
Muslingecreme
½ kg muslinger
1 fed hvidløg
3 kviste timian
1 tsk olie til muslinger
1½ dl hvidvin
½ spsk sennep
1 spsk citronsaft
½ dl olie til creme
2 æbler – gerne syrlige
2 skalotteløg, ca. 80 g
½ bundt estragon
Salt
Peber
Tilbehør
6 skiver rugbrød, ca. 280 g
Sådan gør du
Gravet mignon af skinke fra gris
- Vend alle ingredienser til gravningen sammen og kom det på alle sider af kødet.
- Kom kødet i en frostpose og stil den i køleskab i to dage.
Muslingecreme
- Rens muslinger for skæg og snavs.
- Kassér muslinger som er gået i stykker, eller som ikke lukker automatisk i ved et lille slag.
- Pil og hak hvidløg og skyl timian.
- Varm olie i en gryde ved god varme og rist muslingerne ved høj temperatur i et par minutter.
- Tilsæt hvidvin, hvidløg og timian og damp muslingerne til de åbner sig, ca. 10 minutter.
- Tag muslingerne op med en hulske. Gem muslingerne, fx til en forret dagen efter.
- Kog muslingesaften ind til 1 dl.
- Si den og blend den med en stavblender med sennep, citronsaft og olie til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.
- Skyl æbler og skær i små tern.
- Pil og hak løg.
- Skyl og hak estragon.
- Vend æbler, løg og estragon i muslingecremen og smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Rist rugbrødet på en brødrister.
Tips
- Kom gerne kødet i 2 poser, eller blot 1 pose som lægges i et ildfast fad, så du er sikret hvis der går hul på den første pose.
- Forkogte muslinger kan også bruges.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten):
Energi: 2762 kJ (660 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 64 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 618 kJ (148 kcal)
Protein: 1 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 5 g