Koriandergravet mignon af skinke med muslingecreme

Skøn lille anretning med krydret og gravet mignon. Perfekt til forret eller som en let frokost.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Koriandergravet skinkemignon med muslingecreme

Tilberedningstid

Ca. 2 døgn til gravningen. Arbejdstid: Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

3 personer

Gravet mignon af skinke fra gris
350 g mignon af skinke fra gris
1 tsk knust koriander
1½ dl groft salt
½ dl brunfarin
¼ tsk peber

Muslingecreme
½ kg muslinger
1 fed hvidløg
3 kviste timian
1 tsk olie til muslinger
1½ dl hvidvin
½ spsk sennep
1 spsk citronsaft
½ dl olie til creme

2 æbler – gerne syrlige
2 skalotteløg, ca. 80 g
½ bundt estragon
Salt og peber

Tilbehør

6 skiver rugbrød, ca. 280 g

Sådan gør du

Vend alle ingredienser til gravningen sammen og kom det på alle sider af kødet. Kom kødet i en frostpose og stil den i køleskab i to dage.

Rens muslinger for skæg og snavs. Kassér muslinger som er gået i stykker, eller som ikke lukker automatisk i ved et lille slag. Pil og hak hvidløg og skyl timian.
Varm olie i en gryde ved god varme og rist muslingerne ved høj temperatur i et par minutter. Tilsæt hvidvin, hvidløg og timian og damp muslingerne til de åbner sig, ca. 10 minutter.

Tag muslingerne op med en hulske. Gem muslingerne, fx til en forret dagen efter.
Kog muslingesaften ind til 1 dl. Si den og blend den med en stavblender med sennep, citronsaft og olie til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.

Skyl æbler og skær i små tern. Pil og hak løg. Skyl og hak estragon. Vend æbler, løg og estragon i muslingecremen og smag til med salt og peber.

Rist rugbrødet på en brødrister.

Tips

  • Kom gerne kødet i 2 poser, eller blot 1 pose som lægges i et ildfast fad, så du er sikret hvis der går hul på den første pose.
  • Forkogte muslinger kan også bruges.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 450 g af retten): 

Energi: 2762 kJ (660 kcal)

Protein: 34 g

Kulhydrat: 64 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 24 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 618 kJ (148 kcal)

Protein: 1 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 5 g