Korean-style minutkoteletter med sprød salat og dressing

Prøv opskriften på saftige Korean-style minutkoteletter med sprød salat og soja-sesamdressing.

Af Mikkel Karstad | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Korean-style minutkoteletter med sprød salat og soja-sesamdressing

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Korean-style minutkoteletter
4 minutkoteletter, ca. 1½ cm tykke
4 spsk havregryn
2 spsk rismel eller hvedemel
Salt og peber
2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie

Soja-sesamdressing
½ dl vand
½ dl sukker
2 spsk eddike, fx æbleeddike
½ dl soja
2 spsk fishsauce
2 stjerneanis
1 lille, tørret rød chili
3 spsk sesamfrø

Salat af rodfrugter
2 gulerødder
2 persillerødder
½ knoldselleri

Tilbehør

4 dl ris
Evt. koriander

Sådan gør du

Kog ris som anvist på pakken.

Kog vand, sukker, eddike, soja, fishsauce, stjerneanis og chili i 3-5 minutter til en tæt dressing. Tag gryden af varmen.

Skræl rodfrugter og skær i helt fine skiver - brug evt. et mandolinjern. Fjern stjerneanis og chili fra dressingen og vend sesam i. Vend rodfrugterne i dressingen og smag til med salt og peber.

Kom havregryn og mel i en foodprocessor og kør til fint mel. Kom melet i en skål med salt og peber.

Skær minutkoteletter over på midten. Vend dem i melet, så kødet er helt dækket.

Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt, at olien siger ’lyde’, når du putter noget på panden. Brun koteletterne, ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg koteletterne ca. 1½ minut på hver side.

Server koteletter med salat og ris. Og eventuelt skyllet og hakket koriander.

Tips

  • Hvis dine koteletter er 2 cm tykke, skal de have ca. 2 minutter på hver side efter de er blevet brunet, hvis du netop vil have dem gennemstegte.
  • Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du erstatte havregryn med ris- eller hvedemel.
  • Rismelen gør paneringen mere sprød.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutkotelet. Før hed det svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 796 g af retten): 

Energi: 3329 kJ (796 kcal)

Protein: 39 g

Kulhydrat: 95 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 26 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 418 kJ (100 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g