Korean-style minutkoteletter med sprød salat og dressing

Prøv opskriften på saftige Korean-style minutkoteletter med sprød salat og soja-sesamdressing.

Af Mikkel Karstad | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Korean-style minutkoteletter med sprød salat og soja-sesamdressing

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Korean-style minutkoteletter
4 minutkoteletter, ca. 1½ cm tykke
4 spsk havregryn
2 spsk rismel eller hvedemel
Salt
Peber 
2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie

Soja-sesamdressing
½ dl vand
½ dl sukker
2 spsk eddike, fx æbleeddike
½ dl soja
2 spsk fishsauce
2 stjerneanis
1 lille, tørret rød chili
3 spsk sesamfrø

Salat af rodfrugter
2 gulerødder
2 persillerødder
½ knoldselleri

Tilbehør

4 dl ris
Evt. koriander

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog ris som anvist på pakken. 

Soja-sesamdressing

  1. Kog vand, sukker, eddike, soja, fishsauce, stjerneanis og chili i 3-5 minutter til en tæt dressing.
  2. Tag gryden af varmen og gem dressingen til rodfrugterne. 

Salat af rodfrugter

  1. Skræl rodfrugter og skær i helt fine skiver - brug evt. et mandolinjern.
  2. Fjern stjerneanis og chili fra dressingen og vend sesam i.
  3. Vend rodfrugterne i dressingen og smag til med salt og peber. 

Minutkoteletter

  1. Kom havregryn og mel i en foodprocessor og kør til fint mel.
  2. Kom melet i en skål med salt og peber. 
  3. Skær minutkoteletter over på midten. Vend dem i melet, så kødet er helt dækket. 
  4. Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt, at olien siger ’lyde’, når du putter noget på panden.
  5. Brun koteletterne, ca. 2 minutter på hver side.
  6. Skru ned til middel varme og steg koteletterne ca. 1½ minut på hver side. 
  7. Server koteletter med salat og ris. Og eventuelt skyllet og hakket koriander. 

Tips

  • Hvis dine koteletter er 2 cm tykke, skal de have ca. 2 minutter på hver side efter de er blevet brunet, hvis du netop vil have dem gennemstegte.
  • Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du erstatte havregryn med ris- eller hvedemel.
  • Rismelen gør paneringen mere sprød.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutkotelet. Før hed det svinekotelet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 796 g af retten): 

Energi: 3329 kJ (796 kcal)

Protein: 39 g

Kulhydrat: 95 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 26 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 418 kJ (100 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g