Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Korean-style minutkoteletter
4 minutkoteletter, ca. 1½ cm tykke
4 spsk havregryn
2 spsk rismel eller hvedemel
Salt og peber
2 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
Soja-sesamdressing
½ dl vand
½ dl sukker
2 spsk eddike, fx æbleeddike
½ dl soja
2 spsk fishsauce
2 stjerneanis
1 lille, tørret rød chili
3 spsk sesamfrø
Salat af rodfrugter
2 gulerødder
2 persillerødder
½ knoldselleri
Tilbehør
4 dl ris
Evt. koriander
Sådan gør du
Kog ris som anvist på pakken.
Kog vand, sukker, eddike, soja, fishsauce, stjerneanis og chili i 3-5 minutter til en tæt dressing. Tag gryden af varmen.
Skræl rodfrugter og skær i helt fine skiver - brug evt. et mandolinjern. Fjern stjerneanis og chili fra dressingen og vend sesam i. Vend rodfrugterne i dressingen og smag til med salt og peber.
Kom havregryn og mel i en foodprocessor og kør til fint mel. Kom melet i en skål med salt og peber.
Skær minutkoteletter over på midten. Vend dem i melet, så kødet er helt dækket.
Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt, at olien siger ’lyde’, når du putter noget på panden. Brun koteletterne, ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg koteletterne ca. 1½ minut på hver side.
Server koteletter med salat og ris. Og eventuelt skyllet og hakket koriander.
Tips
- Hvis dine koteletter er 2 cm tykke, skal de have ca. 2 minutter på hver side efter de er blevet brunet, hvis du netop vil have dem gennemstegte.
- Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du erstatte havregryn med ris- eller hvedemel.
- Rismelen gør paneringen mere sprød.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutkotelet. Før hed det svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 796 g af retten):
Energi: 3329 kJ (796 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 95 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 418 kJ (100 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g