Koldskål med vanilje og rosenvand

Prøv at lave din egen koldskål - det tager kun 20 minutter. I denne version er tilsat lidt rosenvand, som giver det sidste pift til smagen. Lækkert!

Af Marie Holm | Sommer | Desserter | Hverdag


Koldskål med vanilje og rosenvand

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stang vanilje
100 g sukker
3 æggeblommer
5 dl ymer
5 dl kærnemælk
1 dl piskefløde
Fintrevet skal af 1 stor usprøjtet citron
1 spsk. rosenvand (kan købes hos etniske grønthandlere, i helsekostforretninger og hos materialister).

Til servering:
Friske hindbær, frisk sødskærm (spansk kørvel) eller kørvel og specier, tvebakker eller kammerjunkere.

 

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene, og mas dem sammen med et par spiseskefulde af den samlede sukkermængde – brug den flade side af en kniv.
  2. Hæld ”vaniljesukkeret” og resten af sukkeret i en skål sammen med æggeblommer og pisk til en cremet æggesnaps.
  3. Vend ymer i æggesnapsen, og tynd så blandingen ud med kærnemælk og piskefløde.
  4. Tilsæt nu revet skal af citron samt rosenvand.
  5. Lad koldskålen trække i køleskabet en time før servering.
  6. Server koldskålen iskold, gerne med lidt friske hindbær og sødskærm på toppen. Drys med lidt knuste småkager som specier, tvebakker eller kammerjunkere.

 

Tips

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 13 %
Kulhydrat 40 %
Fedt 47 %
1339 kJ – 319 kcal