Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
På buffet til 8-10 børn - eller middag til 4 personer
500 g minutstrimler af skinkeinderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 spsk olie
½ dl sojasauce
150 g risnudler
3 gulerødder
1 agurk
1 rød peberfrugt
200 g majskerner
Dressing
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 bundt purløg
8-10 små paptallerkener
hefteklammer
lim
rødt glanspapir
evt. selvklæbende sølvstjerner
Sådan gør du
Wokstrimler
- Dup minutstrimlerne tørre med køkkenrulle.
- Drys salt og peber på minutstrimlerne.
- Kom olien på en pande. Varm olien op ved kraftig varme.
- Læg halvdelen af kødet på panden. Lad kødet blive brunt, inden det vendes første gang.
- Steg det i alt 1-1½ minut.
- Tag kødet op i en stor skål.
- Aftør panden med køkkenrulle - det er en voksen opgave.
- Steg resten af kødet på samme måde.
- Hæld sojasauce over kødet.
Nudler
- Hæld 1 liter vand i en gryde. Kog vandet.
- Kom nudlerne i gryden og rør rundt til nudlerne er møre.
- Hæld nudlerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand.
- Lad nudlerne dryppe af. Skær dem i mindre stykker på et skærebræt .
- Vend nudlerne i kødet.
Grøntsager
- Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stave.
- Skyl og rens peberfrugten og skær den i små tern.
- Skyl agurken og skær den i små tern.
- Vend gulerødder, agurk, peberfrugt og majs i nudlerne og kødet.
- Pisk olie, citronsaft, ½ tsk salt og peber sammen og vend det i salaten.
- Pynt med klippet purløg.
Kræmmerhuset
- Klip glanspapiret i stykker så det passer til paptallerkenen.
- Lim glanspapiret på bagsiden af tallerkenen og lad den tørre.
- Fold tallerkenen på midten til en halvmåne, og fold den engang på midten, så den danner en trekant.
- Hæft de tre sider sammen, så der dannes et kræmmerhus. Pynt evt. med sølvstjerner.
- Fordel nudelsalaten i kræmmerhusene.
Tips
- Salaten kan også serveres i en stor skål.
- Bønnespirer kan kommes i salaten.
- Skær evt. selv minutstrimlerne af schnitzler af inderlår fra gris.
- I stedet for majs kan bruges ærter.
- Tilsæt evt. 2 tsk fintrevet ingefær sammen med sojasaucen.
- Hakkede mandler eller peanuts kan drysses over nudelsalaten.
- Her er en ret, som er tænkt til jul - et jule-kræmmerhus. Retten kan bruges hele året, dekorer kræmmerhuset på en anden måde eller udelad det.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimer af skinkeinderlår fra gris. Før hed det wokstrimer af skinkeinderlår fra svin.
Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 2023 kJ (483 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 396 kJ (95 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g