Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Spændende og anderledes forret med lækkert tilbehør. Er også velegnet på en buffet.

Af Steffen Schiøtt Hansen | Hele året | Forretter, Buffet | Fest, Gæster, Weekend


Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Tilberedningstid

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 30 minutter - gerne længere tid til afkøling af kød

Det skal du bruge

Forret til 6 personer - også velegnet til buffet

400 g Filet Royal
1 spsk olie
salt og peber

Mild karryolie
50 g mandler
1 skalotteløg
1 dl olie
1 spsk karry
1-2 fed hvidløg
½ æble
2 tsk groft salt

Tomat-dildkompot
2 tomater
1 bundt dild
½ skalotteløg
skal af ¼ citron

Tilbehør

Brød

 

Sådan gør du

Kødet
Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider og læg kødet i et ovnfast fad. Sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter. Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 58-60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab. Skær kødet i papirtynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener.

Mild karryolie
Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem meget groft.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, løg og hvidløg hakket fint. Lad det koge ved svag varme nogle minutter til løgene er klare. Tilsæt æbler i små tern og mandlerne. Lad det koge i yderligere et par minutter. Smag til med salt. Lad olien køle af. Smag til med salt igen, evt. også lige før servering. Kom 1-2 spiseskefulde over kødet - gerne ½-1 time før servering.

Tomat-dildkompot
Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand. Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand. Fjern skindet. Skær tomaterne i tern på 1x1 cm.
Hak dild, hak løget fint og riv citronen. Bland det hele med tomaterne. Smag til med salt og peber. Anret kompotten oven på kødet.

Tips

  • Kødet kan steges dagen i forvejen
  • Rester af stegt grisemørbrad, grisemignon og kam fra gris uden fedtkant kan også bruges
  • Mild karryolie kan gemmes ca. 1 uge i køleskab
  • Retten kan også anvendes til buffet eller til en let sommerfrokost

Vinforslag
Gewurztraminer eller Sauvignon Blanc. Serveringstemperatur 8-10 grader

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal fra gris. Før hed udskæringen Filet Royal fra svin. 

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.

Nu hedder det kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 185 g af retten). Forret til 6 personer - også velegnet til buffet:

Energi: 1506 kJ (359 kcal)

protein: 20 g

kulhydrat: 17 g

kostfibre: 4 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 805 kJ (192 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 12 g