Kogt hamburgerryg med grøntsager og rørt smør

Leder du efter en træfsikker opskrift på kogt hamburgerryg? Så er du garanteret succes med denne klassiske anretning, hvor hamburgerryggen serveres med sennep og fløjlsblød, cremet smør.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend


Kogt hamburgerryg med grøntsager og rørt smør

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4 personer

¾ kg hamburgerryg uden ben

Kartofler
800 g kartofler

Grøntsager
1 blomkål, ca. 400 g
3-4 gulerødder, ca. 250 g
250 g bønner

Rørt smør
50-75 g blødt smør
1 spsk suppe fra hamburgerryggen



Tilbehør

800 g kartofler
50 g sennep

Sådan gør du

Sådan gør du:

Hamburgerryg

  1. Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  2. Bring vandet i kog igen og skum skummet væk.
  3. Kog hamburgerryggen ved lav varme under låg i ca. 45 minutter. Hvis du har et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader.
  4. Tag gryden væk fra pladen og lad hamburgerryggen stå i kogevandet i ca. 20 minutter. 
  5. Tag hamburgerryggen op og fjern hinde eller net. Skær hamburgerryggen i tynde skiver.

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Kom dem i en gryde. Dæk dem med vand og tilsæt 1 tsk salt.
  3. Koges i ca. 20 minutter, til de er møre.
  4. Hæld vandet fra.

Grøntsager

  1. Skyl blomkålen og skær blade og stok væk.
  2. Pluk blomkålen i små buketter.
  3. Kog blomkålen i 2 minutter.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
  5. Kog gulerødderne møre i letsaltet vand, ca. 3-5 minutter.
  6. Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 4-5 minutter.

Smør

  1. Rør smøret med ½-1 spsk kogende vand eller suppe fra hamburgerryggen, til det har en konsistens som tyk creme.

Servering

  1. De tynde skiver hamburgerryg serveres med kartofler, grøntsager og det rørte smør.

Tips

  • Sennep kan serveres til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 32%
Fedt 44%
2875 kJ - 685 kcal

Hvis retten spises uden den rørte smør
Protein 28%
Kulhydrat 39% 
Fedt 33% 
2390 kJ - 570 kcal