Kødboller i rød karry og kokosmælk

Lækker opskrift på sund hverdagsmad til to voksne og et barn. En familiefavorit der er hurtig og nem at tilberede.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kødboller i rød karry og kokosmælk

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter når kødbollerne er kogte - ellers ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

Fars til kødboller
275 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
½ tsk salt
1 knivspids peber
½ æg
½ løg
Ca. ½ dl hvedemel
Lidt mindre end 1 dl mælk, fx letmælk
½ spsk rapsolie


Rød karrysauce
1 tsk rød karrypasta eller alm. karry
Ca. 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
3-4 gulerødder
1 tsk tomatpuré
150 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
Salt
Peber 
Evt. frisk basilikum

Tilbehør

150 g ris

Sådan gør du

Fars til kødboller

  1. Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg.
  2. Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende.
  3. Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.
  4. Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
  5. Form farsen til kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter.
  6. Tag bollerne op i en skål.
  7. Si evt. kogevandet og hæld det over.

Tilbehør

  1. Kog risene.

Rød karrysovs

  1. Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk.
  2. Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk.
  3. Kog ved svag varme 8-10 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve.
  4. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce.
  5. Smag til med sukker, salt og peber.
  6. Læg kødbollerne i saucen, og lad dem blive varme.
  7. Pynt evt. med basilikumblade.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Tag grøntsager op uden sauce og mos dem sammen med ris i en hurtighakker, og tilsæt 1 tsk olie. Skær en kødbolle ud i små stykker.

Til barnet over 12 måneder
Skær grøntsager og kødbolle ud i små stykker og anret dem hver for sig med ris. Fjern tomatskind.

Tips

  • Frys resten af kokosmælken til senere brug

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold i per voksen (ca. 940 g per voksen) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3327 kJ (792 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 90 g

kostfibre: 8 g

fedt: 28 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 353 kJ (84 kcal) 

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

Til spædbarnet 7-9 måneder

Næringsindhold pr. spædbarn mellem 7-9 måneder (ca. 175 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 939 kJ (234 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 24 g

kostfibre: 3 g

fedt: 9 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 544 kJ (130 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 14 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g

 

Til barnet over 12 måneder

Næringsindhold pr. barn over 12  måneder (ca. 185 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 954 kJ (227 kcal)

protein: 12 g

kulhydrat: 33 g

kostfibre: 3 g

fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 510 kJ (121 kcal) 

protein: 6 g

kulhydrat: 18 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g