Tilberedningstid
Ca. 30 minutter når kødbollerne er kogte - ellers ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
Fars til kødboller
275 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
½ tsk salt
1 knivspids peber
½ æg
½ løg
Ca. ½ dl hvedemel
Lidt mindre end 1 dl mælk, fx letmælk
½ spsk rapsolie
Rød karrysauce
1 tsk rød karrypasta eller alm. karry
Ca. 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
3-4 gulerødder
1 tsk tomatpuré
150 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
Salt
Peber
Evt. frisk basilikum
Tilbehør
150 g ris
Sådan gør du
Fars til kødboller
- Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg.
- Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende.
- Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.
- Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
- Form farsen til kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter.
- Tag bollerne op i en skål.
- Si evt. kogevandet og hæld det over.
Tilbehør
- Kog risene.
Rød karrysovs
- Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk.
- Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk.
- Kog ved svag varme 8-10 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve.
- Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce.
- Smag til med sukker, salt og peber.
- Læg kødbollerne i saucen, og lad dem blive varme.
- Pynt evt. med basilikumblade.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Tag grøntsager op uden sauce og mos dem sammen med ris i en hurtighakker, og tilsæt 1 tsk olie. Skær en kødbolle ud i små stykker.
Til barnet over 12 måneder
Skær grøntsager og kødbolle ud i små stykker og anret dem hver for sig med ris. Fjern tomatskind.
Tips
- Frys resten af kokosmælken til senere brug
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold i per voksen (ca. 940 g per voksen) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3327 kJ (792 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 90 g
kostfibre: 8 g
fedt: 28 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 353 kJ (84 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Til spædbarnet 7-9 måneder
Næringsindhold pr. spædbarn mellem 7-9 måneder (ca. 175 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 939 kJ (234 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 24 g
kostfibre: 3 g
fedt: 9 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 544 kJ (130 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g
Til barnet over 12 måneder
Næringsindhold pr. barn over 12 måneder (ca. 185 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 954 kJ (227 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 33 g
kostfibre: 3 g
fedt: 5 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 510 kJ (121 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 18 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g