Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Fars til kødboller
500 g hakket grisekød, 6% fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk
Rød karrysauce
1-2 tsk rød karrypasta eller alm. karry
1½- 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
2 gulerødder
1 tsk tomatpuré
250 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
evt. frisk basilikum
Tilbehør
120 g ris
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt
melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet
til kødbollerne skal koges.
Kog 3-4 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form
farsen til 20 kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca.
5 minutter. Tag bollerne op i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over.
Brug 8 kødboller til retten.
Kog risene.
Svits karrypastaen
i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde både og
gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme ca. 8 minutter
og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra
kødbollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber.
Læg 8 kødboller i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med
basilikumblade.
Tips
- Frys resten af kokosmælken til senere brug.
- Frys resten af kødbollerne i kogelagen til senere brug.
- En del af farsen kan steges til frikadeller, som kan gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses til senere brug.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød - Med 4 kødboller per person:
Energi: 886 kJ (211 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 42g
kostfibre: 5 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 345 kJ (172,5 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød - Med 4 kødboller per person:
Energi: 2024 kJ (482 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 5 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 376 kJ (90 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Ca. 225 g frugt og grønt pr. person