Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Dejlig nem hverdagsmad med kødboller i rød karrysauce, som serveres med gulerødder, tomater og ris til.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Fars til kødboller
500 g hakket grisekød, 6% fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx mini- eller letmælk

Rød karrysauce
1-2 tsk rød karrypasta eller alm. karry
1½- 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
2 gulerødder
1 tsk tomatpuré
250 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
evt. frisk basilikum

Tilbehør

120 g ris

 

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende. Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.
Kog 3-4 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form farsen til 20 kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter. Tag bollerne op i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over. Brug 8 kødboller til retten.

Kog risene.

Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme ca. 8 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber. Læg 8 kødboller i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med basilikumblade.

Tips

  • Frys resten af kokosmælken til senere brug.
  • Frys resten af kødbollerne i kogelagen til senere brug.
  • En del af farsen kan steges til frikadeller, som kan gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses til senere brug.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød - Med 4 kødboller per person: 

Energi: 886 kJ (211 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 42g

kostfibre: 5 g

fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 345 kJ (172,5 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

  

Næringsindhold pr. person (ca. 500 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød - Med 4 kødboller per person: 

Energi: 2024 kJ (482 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 5 g

fedt: 19 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 376 kJ (90 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 

Ca. 225 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo