Kødboller i gastrik og sesam

Kødboller i gastrik og sesam

Af KBH Madhus | Hele året | Buffet | Hverdag, Fest, Gæster


Kødboller i gastrik og sesam

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

300 g hakket gris og kalv, 7-10 % fedt
1 løg
1 æg
¾ dl letmælk
3 spsk hvedemel
¾ spsk sennep
80 g kartofler
½ potte frisk koriander (kan erstattes med timian)
½ bundt bredbladet persille
½ chili
Salt og peber
1 spsk olie
1 spsk smør

Gastrik:
20 g sukker
1 spsk riseddike
1 spsk kirsebæreddike
1 spsk soya
¾ spsk fiskesauce
20 g sesam, ristet på en tør pande

Tilbehør

Serveres som hovedret med tilbehør af salat og fuldkornsflutes.

Sådan gør du

Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med salt og peber.
Snit løgene fint og rør i farsen.
Tilsæt æg, mælk, mel og sennep og rør farsen sammen.
Riv kartoflerne fint på et rivejern og vrid væden fra.
Hak chili og de friske urter og rør i farsen sammen med de revne kartofler.
Steg eventuelt en lille prøve af fars med det samme og smag, om der mangler salt eller peber.

Varm smør og olie på en pande og steg kødbollerne i cirka 2-3 minutter på hver side. Det skal sige lyde, når du ligger kødbollerne på panden. Vær tålmodig med at vende dem, så de får en flot gylden stegeskorpe.

Til gastrik smeltes sukker til en lys karamel.
Kog panden af med soya, eddike og fiskesauce.
Lad marinaden simre til boblerne er ensartede og glasér de stegte kødboller i marinaden.
Sæt kødbollerne på spyd og drys med ristet sesam.

 

Tips

     
  • Kødbollerne fungerer godt som en del af en buffet.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 25 %
Kulhydrat 23 %
Fedt 52 % 
1383 kJ – 329 kcal