Klassisk kotelet med sovs, kartofler og grønt

Klassisk kotelet med sovs, kartofler og grønt

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter, ca. 2 cm tykke
eller bøf af oksekød eller kyllingebryst, 400 g
1 tsk salt
Peber
2 spsk olie

12 kartofler, 550 g
1,2 kg blomkål, gulerod og broccoli

Sovs:
2 dl bouillon, fx kylling
10 g smør
1 spsk hvedemel
1 spsk sojasauce
Lidt sovsekulør
Peber


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Tag alle ingredienserne frem på køkkenbordet.
  2. Vask eller skræl kartoflerne og læg dem i vand i en gryde og kog dem møre.
  3. Vask blomkål og broccoli og skræl gulerødderne.
  4. Smelt smør i en lille gryde og lav en jævning med mel. Tilsæt bouillon og sojasauce under omrøring. Rund af med sovsekulør og peber.
  5. Del grøntsagerne i mundrette størrelser og læg dem i vand i en gryde og kog dem 5 minutter.
  6. Steg koteletterne rosa: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommer på panden.
  7. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg kødet i 2-3 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
  8. Server med kogte grøntsager, sovs og kartofler.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 32 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 27 %
1548 kJ - 369 kcal

 

Sund hverdagsmad