Bøf Lindstrøm - klassisk opskrift

Svenskernes svar på pariserbøffen. Her skal fyldet dog ikke oven på bøffen, men ind i den. Det hakkede oksekød bliver i denne opskrift rørt sammen med små rødbedetern, kapers og finthakket løg.

Klassisk bøf Lindstrøm

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

½ kg hakket okse- eller kalvekød, 8-12 % fedt
1 spsk olie

100 g syltede rødbeder
2 spsk kapers
1 alm. løg, 125 g.
1 lille fed hvidløg
2 tsk salt
1 tsk peber

800 g faste kartofler
2 tsk rapsolie

200 g fuldkornsrugbrød

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

En ret, der har levet sit liv i mange år, dog desværre lidt i skyggen af pariserbøffen. Og så er den svensk!

Dryp rødbederne af og skær dem i små tern 5x5 mm.
Skræl og hak løget fint. Dryp kapers af og hak dem groft.
Rør kødet med salt og peber, rør det godt igennem i 2 minutter.
Riv hvidløg fint og kom det i kødet sammen med rødbedetern, kapers og løg.
Rør godt.
Sæt farsen i køleskabet.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 1x1 cm. Læg dem i en skål med vand.
Varm olien op på en pande ved jævn varme. Form fire bøffer, pres kødet lidt sammen, så det ikke går fra hinanden under stegningen.
Steg bøfferne 7-8 minutter på hver side – 1 minut for hver mm de er høje.
Tag bøfferne af panden, tør panden af med køkkenrulle, kom ny olie på og varm op ved jævn varme.
Tør kartoffelternene i køkkenrulle, kom dem på panden og steg dem sprøde og gyldne.
Smag til med salt og peber og lun bøfferne på panden inden servering.

Server med frisk grøn salat og krydderurter og groft rugbrød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person  
Protein: 24 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 28 %
2290 kJ - 548 kcal

Sund hverdagsmad