Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g wokstrimler eller schnitzel af inderlår, ½ x ½ x 8 cm
Evt. tør sherry
Suppe
1½ l bouillon
1 pastinak eller persillerod - gerne med top
2-3 stilke bladselleri
250 g champignon
200 g broccoli
3 gulerødder
1 citron
2-3 spsk sojasauce
Salt
Tilbehør
Løse ris af 3 dl ris, pasta eller brød
Sådan gør du
- Kog risene.
- Bring bouillonen i kog, tilsæt top af pastinak og bladselleri og lad suppen koge under låg ved svag varme.
- Giv kødet 1 minut i kogende vand og hæld vandet fra.
- Stænk evt. kødstrimlerne med sherry.
- Skær grøntsagerne i tynde skiver, del broccolien i små buketter.
- Fjern urtevisken fra suppen, bring den i kog, tilsæt sojasauce og citronskal af ½ citron.
- Tilsæt alle grøntsager undtagen champignon.
- Kog suppen igennem under låg i 2-3 minutter.
- Tilsæt kød og champignon og lad suppen koge 1-2 minutter mere.
- Smag til med sojasauce, sherry og evt. salt.
Tips
- Nu hedder det wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 695 g af retten):
Energi: 1844 kJ (441 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 5 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 195 kJ (47 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g