Klar champignonsuppe med grisekød

Når du har brug for indre varme giver denne suppe både velsmag og lige netop det, varme. Det er en fyldig suppe, som bare tager ½ time af lave.

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Klar champignonsuppe med grisekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g wokstrimler eller schnitzel af inderlår, ½ x ½ x 8 cm
Evt. tør sherry

Suppe
1½ l bouillon
1 pastinak eller persillerod - gerne med top
2-3 stilke bladselleri
250 g champignon
200 g broccoli
3 gulerødder
1 citron
2-3 spsk sojasauce
Salt

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris, pasta eller brød

Sådan gør du

  1. Kog risene.
  2. Bring bouillonen i kog, tilsæt top af pastinak og bladselleri og lad suppen koge under låg ved svag varme.
  3. Giv kødet 1 minut i kogende vand og hæld vandet fra.
  4. Stænk evt. kødstrimlerne med sherry.
  5. Skær grøntsagerne i tynde skiver, del broccolien i små buketter.
  6. Fjern urtevisken fra suppen, bring den i kog, tilsæt sojasauce og citronskal af ½ citron.
  7. Tilsæt alle grøntsager undtagen champignon.
  8. Kog suppen igennem under låg i 2-3 minutter.
  9. Tilsæt kød og champignon og lad suppen koge 1-2 minutter mere.
  10. Smag til med sojasauce, sherry og evt. salt.

 

Tips

  • Nu hedder det wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 695 g af retten):
Energi: 1844 kJ (441 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 5 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 195 kJ (47 kcal)
Protein: 4 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g