Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Velsmagende frikadeller krydret med sichuanpeber, chili og ingefær. Serveres med nudler og en sauce med fyld af forårsløg og gulerødder.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød 
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst sichuan peber 
½ spsk olie
evt. 4 træspid

Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg 

Pynt
evt. 1 frisk rød chili

Tilbehør

125 g glasnudler

 

Sådan gør du

Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.

Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg. Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller. Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen. Tilsæt sojasauce og sukker. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1974 kJ (470 kcal)

protein: 24 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 4 g

fedt: 10 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 333 kJ (79 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2104 kJ (501 kcal)

protein: 22 g

kulhydrat: 70 g

kostfibre: 4 g

fedt 14 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 355 kJ (85 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g