Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket svinekød
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst
sichuan peber
½ spsk olie
evt. 4 træspid
Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg
Pynt
evt. 1 frisk rød chili
Tilbehør
125 g glasnudler
Sådan gør du
Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.
Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg. Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller. Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.
Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen. Tilsæt sojasauce og sukker. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Skær evt. en chili i tynde ringe
og brug dem til pynt eller server dem til i en skål.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 61%
Fedt 15%
1877 kJ - 450 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 20%
Kulhydrat 57%
Fedt 23%
2035 kJ - 485 kcal