Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst sichuan peber
½ spsk olie, fx rapsolie
Evt. 4 træspid
Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg
Pynt
Evt. 1 frisk rød chili
Tilbehør
125 g glasnudler
Sådan gør du
Kinesiske sichuanfrikadeller
- Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.
- Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg.
- Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber.
- Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Læg frikadellerne på panden.
- Brun dem ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
- Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.
Sauce
- Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen.
- Tilsæt sojasauce og sukker.
- Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand.
- Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
- Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.
Tilbehør
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
- Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1974 kJ (470 kcal)
protein: 24 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 4 g
fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 333 kJ (79 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2104 kJ (501 kcal)
protein: 22 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 4 g
fedt 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 355 kJ (85 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g