Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Velsmagende frikadeller krydret med sichuanpeber, chili og ingefær. Serveres med nudler og en sauce med fyld af forårsløg og gulerødder.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød 
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst sichuan peber 
½ spsk olie, fx rapsolie
Evt. 4 træspid 

Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg 

Pynt
Evt. 1 frisk rød chili

Tilbehør

125 g glasnudler

 

Sådan gør du

Kinesiske sichuanfrikadeller

  1. Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.
  2. Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg. 
  3. Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber.
  4. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller. 
  5. Varm olien på en pande ved god varme. 
  6. Læg frikadellerne på panden.
  7. Brun dem ca. 1 minut på hver side.
  8. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
  9. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering. 

Sauce

  1. Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen. 
  2. Tilsæt sojasauce og sukker. 
  3. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand.
  4. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
  5. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.

Tilbehør

  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. 
  2. Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål. 

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1974 kJ (470 kcal)
protein: 24 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 4 g
fedt: 10 g


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 333 kJ (79 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g


Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2104 kJ (501 kcal)
protein: 22 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 4 g
fedt 14 g


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 355 kJ (85 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g