Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g wokstrimler af inderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
½-¾ spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1-2 gulerødder
2 chili eller ½ tsk Sambal Oelek
1-2 spsk Ketjap manis eller sojasauce
Tilbehør
125 g kinesiske ægnudler
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Skær porre, peberfrugt og gulerødder i meget tynde strimler. Fjern kerner og skillevægge i chilierne og hak dem fint.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm 1 tsk olie i en wok, stor pande eller stegegryde ved kraftig varme. Steg kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt, inden det vendes på panden. Vend det derefter, så det bliver stegt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.
Kom ½ spsk olie i wokken og steg nu løg, porre, peberfrugt, gulerødder, hvidløg og chili i 2-3 minutter under konstant omrøring.
Kom kødet tilbage i wokken og varm det igennem. Smag til med Ketjap manis eller sojasauce samt salt og peber.
Serveres med ægnudler kogt efter anvisningen på pakken.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrater 50%
Fedt 21%
2045 kJ - 485 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person