Kinesiske ægnudler med skinkestrimler

Kinesiske ægnudler med skinkestrimler

Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g wokstrimler af inderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
½-¾ spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 grøn peberfrugt
1-2 gulerødder
2 chili eller ½ tsk Sambal Oelek
1-2 spsk Ketjap manis eller sojasauce

Tilbehør

125 g kinesiske ægnudler

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint. Skær porre, peberfrugt og gulerødder i meget tynde strimler. Fjern kerner og skillevægge i chilierne og hak dem fint.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm 1 tsk olie i en wok, stor pande eller stegegryde ved kraftig varme. Steg kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt, inden det vendes på panden. Vend det derefter, så det bliver stegt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.

Kom ½ spsk olie i wokken og steg nu løg, porre, peberfrugt, gulerødder, hvidløg og chili i 2-3 minutter under konstant omrøring.
Kom kødet tilbage i wokken og varm det igennem. Smag til med Ketjap manis eller sojasauce samt salt og peber.
Serveres med ægnudler kogt efter anvisningen på pakken.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrater 50%
Fedt 21%
2045 kJ - 485 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo