Kinesisk nudelsuppe

En suppe, der varmer og mætter, og gør det let at lave mad til mange. Der er både hakket kød, nudler, grøntsager og friske krydderurter i suppen, og du kan bruge præcis det, du har i køleskabet. En god resteret, hvis du vil undgå madspild.

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kinesisk nudelsuppe

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
250 g champignon
2 røde peberfrugter
1½-2 l vand
300 g nudler
2 bundter forårsløg
2 fed hvidløg
1 dl sojasauce
1 lime
2 spsk sød chilisauce
3 tsk mørk sesamolie fremstillet af ristede sesamfrø
½ -1 bundt/potte frisk koriander

 

Sådan gør du

Lad en stor gryde blive varm ved god varme. Kom kødet i gryden, og vend det, til det har ændret farve - må gerne brune.
Tilsæt champignoner i skiver og peberfrugterne i små tern og steg det med kødet i ca. 1 minut.
Tilsæt vand og bring i kog.
Tilsæt nudlerne når suppen koger og kog dem det antal minutter, der er angivet på emballagen.
Kom forårsløg i skiver, finthakket hvidløg og sojasauce i suppen og smag til med salt, limesaft, sød chilisauce og sesamolie.
Anret suppen i skåle og drys med grofthakket koriander.

Tips

  • Retten kan også tilberedes med hakket oksekød eller kylling (ca. 10% fedt)
  • Porrer kan bruges i stedet for forårsløg
  • 2 spsk ristede sesamfrø kan bruges i stedet for mørk sesamolie, hvis det ikke kan skaffes.
  • Server suppen med groft brød.

 

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 920 g af retten), retten med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2676 kJ (637 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 68 g

kostfibre: 8 g

fedt: 20 g

 


Næringsindhold pr. 100 g, retten med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi:  290 kJ (69 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g, 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 920 g af retten), retten med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2839 kJ (676 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 68 g

kostfibre: 8 g

fedt: 25 g

 


Næringsindhold pr. 100 g, retten med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 308 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g