Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
250 g champignon
2 røde peberfrugter
1½-2 l vand
300 g nudler
2 bundter forårsløg
2 fed hvidløg
1 dl sojasauce
1 lime
2 spsk sød chilisauce
3 tsk mørk sesamolie fremstillet af ristede sesamfrø
½ -1 bundt/potte frisk koriander
Sådan gør du
Lad en stor gryde blive varm ved god varme. Kom kødet
i gryden, og vend det, til det har ændret farve - må gerne brune.
Tilsæt
champignoner i skiver og peberfrugterne i små tern og steg det med kødet i ca. 1
minut.
Tilsæt vand og bring i kog.
Tilsæt nudlerne når suppen koger og
kog dem det antal minutter, der er angivet på emballagen.
Kom forårsløg i
skiver, finthakket hvidløg og sojasauce i suppen og smag til med salt, limesaft,
sød chilisauce og sesamolie.
Anret suppen i skåle og drys med grofthakket
koriander.
Tips
- Retten kan også tilberedes med hakket oksekød eller kylling (ca. 10% fedt)
- Porrer kan bruges i stedet for forårsløg
- 2 spsk ristede sesamfrø kan bruges i stedet for mørk sesamolie, hvis det ikke kan skaffes.
- Server suppen med groft brød.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 920 g af retten), retten med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2676 kJ (637 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 68 g
kostfibre: 8 g
fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g, retten med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 290 kJ (69 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g,
Næringsindhold pr. person (ca. 920 g af retten), retten med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2839 kJ (676 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 68 g
kostfibre: 8 g
fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g, retten med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 308 kJ (73 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g