Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter - 6 stk.

Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter - 6 stk.

Hele året | Hovedretter | Hverdag


Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

180 g økologisk kikærtemel
3½ dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
En knivspids løgpulver
Lidt friskkværnet peber
Smagsneutral olie (fx rapsolie) - ca. ½ spsk. pr. pandekage

Tilbehør

1 ds. økologiske kikærter (400 g)
150 g spidskål
150 g rød spidskål
70 g persille
150 g syltede rødløg
2 spsk. rapsolie
1 tsk. Salt
1 tsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. paprika
½ tsk. hvidløgssalt

 

Sådan gør du

Kikærtepandekager

  1. Kom kikærtemel og vand i en skål. Brug et piskeris og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt salt, cayennepeber, løgpulver og peber.
  3. Varm en pande op. Tilsæt lidt olie og steg herefter pandekagerne en ad gangen. Brug en øse til at hælde dejen på panden.
  4. Steg pandekagerne til de er gyldne og vend dem.

Tilbehør

  1. Dræn kikærterne, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre
  2. Tilsæt olie, kikærter, salt, spidskommen, cayennepeber, paprika og hvidløgssalt på panden fra kikærtepandekagerne, og rist kikærterne ved kraftig varme til de er gyldne og sprøde
  3. Snit spidskål og persille fint

Anretning

  1. Placer en kikærtepandekage på en tallerken og fyld med spidskål, kikærter, syltede rødløg og persille
  2. Fold den ene halvdel ind over
  3. Velbekomme

Tips

  • Savner du noget cremet, lav evt. en dressing på fx cremefraiche og urter, eller køb din yndlings.

 

 

 

Opskriften er af Ditte Lykkeberg

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"


Energifordeling

Ingen energiberegning