Kikærtekoteletter med forfriskende melonsalat


Af Betina Repstock

Det skal du bruge

2 personer

Kikærtekoteletter
2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
½ dåse kikærter, 120 g drænet vægt
½ dl yoghurt naturel 0,5%
1 tsk tørrede urter, fx herbes de provence
½ tsk salt
2 tsk olie

Melonsalat
200 g grønne asparges
1 bakke feldsalat, ca. 100 g
½ netmelon, ca. 500 g
20 g fast ost – evt. Vesterhavsost
1 rød chili

Tilbehør

130 g groft brød

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

Dræn kikærter og kom i en frostpose. Tilsæt yoghurt og krydderier. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og masser det godt rundt, så alt er blandet. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.

Skyl asparges og feldsalat. Knæk den grove ende af asparges og kassér. Skær i skiver. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Skær ost i tern. Skyl og hak chili. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.

Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, ca. 16 minutter i alt. Pas på med at flytte koteletterne for meget.

Tips

  • Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.
  • Du kan fx bruge resten af kikærterne til en salat med urter eller humus.

Opskriften er fra Den Magiske Gris. Se mere på www.denmagiskegris.dk


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 35%
Fedt 33%
2480 kJ – 595 kcal
Sund hverdagsmad