Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
20 boller/1 person
Grovboller:
1 dl fuldkornshvedemel
1/2 dl havregryn
2 dl kogende vand
1 dl ylette
25 g gær
1/2 tsk salt
6 dl hvedemel
æggehvide (til pensling)
havregryn (til pynt)
Tilbehør
1 skive parmaskinke
1 tomat (i skiver)
1 spejlet æg (spejles i 5-6 min.)
1 appelsin (i både)
50 g vindruer
1 1/2 dl skummetmælk
Sådan gør du
Grovboller:
Bland fuldkornsmel og havregryn med kogende vand. Kom ylette i. Lad blandingen stå, til den er lunken, og rør så gæren i, til den er opløst. Tilsæt salt og hvedemel, og ælt godt igennem.
Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 30 min.
Slå dejen ned, og form 20 boller. Lad efterhæve i 30 min.
Pensles med æggehvide, og drysses med havregryn.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 15 min.
Rist skinken 5 min. i ovnen ved 200 grader, og læg den mellem en flækket bolle med skiver af tomat og spejlet æg. Server med appelsin i både og druer.
Drik mælk til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
Energiindhold i én portion 1507 kJ (362 kcal)
Protein 22%
Kulhydrat 50%
Fedt 25%
Energiindhold i én grovbolle 350 kJ (84 kcal)
Protein 14%
Kulhydrat 77%
Fedt 6%