Kebabæg i pitabrød

Kebabæg i pitabrød

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Kebabæg i pitabrød

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

3 æg
2 forårsløg, ca. 50 g
3 gulerødder, ca. 225 g
1 tsk kebabkrydderi eller karry
Salt og peber
1 tsk olie
4 fuldkornspitabrød
Salatblade, ca. 25 g
1 rød peberfrugt, ca. 150 g

Sådan gør du

Pisk æggene let sammen i en skål. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Vend det i æggemassen sammen med kebabkrydderi, salt og peber. Varm olien på en pande. Hæld æggemassen på. Vend rundt i massen til den er gennemstegt.

Varm pitabrødene efter anvisning på emballagen. Fyld pitabrødene med salat, æggemasse og skiver af peberfrugt.

Tips

  • I stedet for revne gulerødder kan bruges revne selleri, persillerod eller squash. 
  • Pitabrødene kan smøres med tahin, tapenade eller pesto, før de fyldes.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 59%
Fedt 22%
2465 kJ – 585 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo