Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
¼-½ tsk chilipasta,
fx Sambal Oelek
eller Harissa
½ tsk salt
¼ tsk peber
4 spid af træ
eller metal
1 spsk olie
Spinatsalat med linser
75
g grønne linser, gerne linser fra Puy
1 sommer- eller salatløg
1 bundt
radiser, 6-8 stk.
ca. 50 g babyspinat
½ bundt
dild
Sennepsdressing
1 tsk sennep, gerne grovkornet
dijonsennep
1 tsk olivenolie
1 tsk lys
balsamicoeddike
Tilbehør
2 pitabrød, 130 g
Sådan gør du
Skyl linserne og kog dem møre i letsaltet vand i 25-30 minutter. Hæld dem i
en si, hæld koldt vand over og lad dem dryppe godt af.
Ælt kødet med
chilipasta, salt og peber. Del det i 4 portioner og form dem til aflange ruller,
kebabber, og sæt dem på grillspid. Pensl kebabberne med olie og grill dem ca. 6
minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt, til de er
gennemstegte.
Skær løget i tynde både og radiserne i skiver. Bland
linser, løg, radiser, spinatblade og dildkviste. Pisk sennep, olie, 1 spsk vand
og eddike sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen i
salaten.
Lun pitabrødene, fx på grill.
Tips
- Retten kan tilberedes med fx skinkeschnitzler, svinekoteletter eller sauté-skiver i stedet for kebabber.
- Træspid skal lægges i vand nogle timer i forvejen, så de ikke brænder.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30%
2390 kJ - 570 kcal