Kebab på grill og spinat med linser

Kebab på grill og spinat med linser

Af Vibeke Lehn | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Grill


Kebab på grill og spinat med linser

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
¼-½ tsk chilipasta, fx Sambal Oelek
eller Harissa
½ tsk salt
¼ tsk peber
4 spid af træ eller metal
1 spsk olie

Spinatsalat med linser
75 g grønne linser, gerne linser fra Puy
1 sommer- eller salatløg
1 bundt radiser, 6-8 stk.
ca. 50 g babyspinat
½ bundt dild

Sennepsdressing
1 tsk sennep, gerne grovkornet dijonsennep
1 tsk olivenolie
1 tsk lys balsamicoeddike

Tilbehør

2 pitabrød, 130 g 

Sådan gør du

Skyl linserne og kog dem møre i letsaltet vand i 25-30 minutter. Hæld dem i en si, hæld koldt vand over og lad dem dryppe godt af.

Ælt kødet med chilipasta, salt og peber. Del det i 4 portioner og form dem til aflange ruller, kebabber, og sæt dem på grillspid. Pensl kebabberne med olie og grill dem ca. 6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Skær løget i tynde både og radiserne i skiver. Bland linser, løg, radiser, spinatblade og dildkviste. Pisk sennep, olie, 1 spsk vand og eddike sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Lun pitabrødene, fx på grill.

Tips

  • Retten kan tilberedes med fx skinkeschnitzler, svinekoteletter eller sauté-skiver i stedet for kebabber.
  • Træspid skal lægges i vand nogle timer i forvejen, så de ikke brænder.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30%
2390 kJ - 570 kcal