Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat

Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat

Af Inge Lotz | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Grill


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

3-4 personer

Fars
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk mel
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 skalotteløg
1 stort bundt purløg
8 små spid, fx træspid

Sauce
3 dl yoghurt naturel
1 tsk dijonsennep
1 knsp sukker 

Kartoffelsalat
1 kg kartofler
250 g cherrytomater
1½ spsk koncentreret tomatpuré

Sådan gør du

Kog kartoflerne. Gem 1 dl kartoffelvand. Skær dem eventuelt i mindre stykker.

Kom yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af.

Rør kødet med salt, peber, mel og tomatpuré.
Kom revet løg, 3 spsk klippet purløg og 1 spsk koldt vand i kødet og ælt det sammen.
Del farsen i 8 stykker og tril dem til 8-10 cm lange stykker. Stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 minutter på hver side. Spiddene kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 minutter i alt.

Rør saucen sammen - tilsæt purløg - og smag den til med sukker, salt og peber.

Skær cherrytomaterne i kvarte. Rør tomatpuréen ud i kartoffelvandet og bland den med kartofler og tomater. Klip resten af purløget og drys med det over kartoffelsalaten.

Tips

  • Træspyd kan lægges i koldt vand inden du bruges - da brænder de ikke på grillen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 29%
Kulhydrat 50%
Fedt 21%
1965 kJ - 470 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 45%
Fedt 30%
2160 kJ - 515 kcal