Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3-4 personer
Fars
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
¼
tsk peber
1 spsk mel
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 skalotteløg
1 stort bundt purløg
8 små spid, fx træspid
Sauce
3 dl yoghurt naturel
1 tsk dijonsennep
1 knsp sukker
Kartoffelsalat
1 kg kartofler
250 g cherrytomater
1½ spsk koncentreret tomatpuré
Sådan gør du
Kog kartoflerne. Gem 1 dl kartoffelvand. Skær dem eventuelt i mindre stykker.
Kom yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af.
Rør kødet med
salt, peber, mel og tomatpuré.
Kom revet løg, 3 spsk klippet purløg og 1 spsk koldt vand i kødet og ælt det sammen.
Del farsen i 8 stykker og tril dem til 8-10 cm lange stykker. Stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 minutter på hver side. Spiddene kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 minutter i alt.
Rør saucen sammen - tilsæt purløg - og smag den
til med sukker, salt og peber.
Skær
cherrytomaterne i kvarte. Rør tomatpuréen ud i
kartoffelvandet og bland den med kartofler og tomater. Klip resten af purløget og
drys med det over kartoffelsalaten.
Tips
- Træspyd kan lægges i koldt vand inden du bruges - da brænder de ikke på grillen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 29%
Kulhydrat 50%
Fedt 21%
1965 kJ - 470 kcal
Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 45%
Fedt 30%
2160 kJ - 515 kcal