Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3-4 personer
Fars
400 g hakket grisekød, oksekød eller kyllingekød, max 10 % fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk hvedemel
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 skalotteløg
1 stort bundt purløg
8 små spid, fx træspid
Sauce
3 dl græsk yoghurt, 10 % fedt
1 fed hvidløg
1 tsk dijonsennep
1 knsp sukker
Fyld
3 tomater, 200 g
½ agurk, 120 g
⅓
icebergsalat eller anden sprød salat, 120 g
4 gulerødder, 440 g
4 store fuldkornspitabrød
Sådan gør du
- Rør kødet med salt, peber, mel og tomatpuré. Kom revet løg, 3 spsk klippet purløg og 1 spsk koldt vand i kødet og ælt det sammen.
- Del farsen i 8 stykker og tril dem til 8-10 cm lange stykker.
- Stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 minutter på hver side. Spiddene kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 minutter i alt.
- Rør saucen sammen og smag den til med sukker, salt og peber.
- Skær tomater, agurk og salat i mindre stykker.
- Skær gulerødder i stave og kom dem i en serveringsskål med vand.
- Klip resten af purløg til drys.
- Lun pitabrødene og server som et ”samlesæt”.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2278 kJ (542 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 11 g
fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 438 kJ (104 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2408 kJ (573 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 11 g
fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 463 kJ (110 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g