Kebab med yoghurtsauce

Lækker kebab på spid med yoghurtsauce og fuldkornspitabrød med grønt fyld.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Sommer | Frokost, Hovedretter | Sund hverdagsmad


Kebab med yoghurtsauce

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

3-4 personer

Fars
400 g hakket grisekød, oksekød eller kyllingekød, max 10 % fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk hvedemel
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 skalotteløg
1 stort bundt purløg
8 små spid, fx træspid

Sauce
3 dl græsk yoghurt, 10 % fedt
1 fed hvidløg
1 tsk dijonsennep
1 knsp sukker

Fyld
3 tomater, 200 g
½ agurk, 120 g
⅓ icebergsalat eller anden sprød salat, 120 g
4 gulerødder, 440 g
4 store fuldkornspitabrød

Sådan gør du

  1. Rør kødet med salt, peber, mel og tomatpuré. Kom revet løg, 3 spsk klippet purløg og 1 spsk koldt vand i kødet og ælt det sammen.
  2. Del farsen i 8 stykker og tril dem til 8-10 cm lange stykker.
  3. Stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 minutter på hver side. Spiddene kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 minutter i alt.
  4. Rør saucen sammen og smag den til med sukker, salt og peber.
  5. Skær tomater, agurk og salat i mindre stykker.
  6. Skær gulerødder i stave og kom dem i en serveringsskål med vand.
  7. Klip resten af purløg til drys.
  8. Lun pitabrødene og server som et ”samlesæt”.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2278 kJ (542 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 11 g

fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 438 kJ (104 kcal)

protein: 7 g 

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 

Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2408 kJ (573 kcal)

protein: 34 g 

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 11 g

fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 463 kJ (110 kcal)

protein: 7 g 

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g