Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Ca. 250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
Marinade
1 fed hvidløg
1 spsk sød chilisauce
2 spsk sojasauce
1 spsk olie
salt og peber
600 g aspargeskartofler eller nye kartofler
200 g grønne bønner
1 rødløg
Dressing
1 spsk olie
½ spsk hvidvinseddike
½ spsk dijon sennep
2 tsk sukker
Tilbehør
80 g brød
Sådan gør du
Hak hvidløget fint og rør marinaden sammen. Vend kødet i marinaden. Stil det
i køleskab i ca. 20 minutter.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil
dem og skær dem i store tern.
Nip friske bønner. Kog bønnerne i en gryde
uden låg med letsaltet vand i 2 minutter. Hæld bøn-nerne til afdrypning i en si.
Halvér bønnerne.
Pisk olien med eddike, sennep, sukker, salt og peber til
dressingen. Vend kartofler, bønner og finthakket rødløg i. Smag salaten
til.
Læg sauté-skiverne på en varm grillpande eller en almindelig pande
og vend dem straks. Tag skiverne af panden. De skal være netop gennemstegte.
Steges de for længe, bliver de tørre.
Vend evt. sauté-skiverne i
kartoffelsalaten og server det varmt på et fad.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Kartoffelsalaten kan også spises kold til varme sauté-skiver.
- Frosne bønner kan bruges i stedet for friske.
- Kartoffelsalaten kan serveres til skinkeschnitzler af inderlår, medaljon af svinefilet eller svinekoteletter, som har ligget i marinaden i 20 minutter - ½ døgn i køleskab.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 50%
Fedt 26%
2781 kJ - 660 kcal