Kartoffelpandekage med dildpickles, peberrodscreme og bacon

Lækker sprød kartoffelpandekage, som serveres med dildpickles og peberrodscremefraiche. Toppes op med sprød bacon og plukket dild til pynt.

Efterår | Hovedretter | Hverdag


Kartoffelpandekage med dildpickles, peberrodscreme og bacon

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Dildpickles
¼ blomkålshoved, 150 g
1 gulerod, 75 g
1 stilk bladselleri
2 rødløg
1 bundt dild
1 spsk dildfrø
1 dl eddike
2 dl sukker
3 dl vand

Bacon
400 gram letsaltet bacon

Kartoffelpandekage
9 store faste kartofler, ca. 1,3 kg
20 g smør
1 spsk olie
1½ tsk salt
Sort peber

Peberrodscreme
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 lille stykke peberrod, 2 spsk revet
1 usprøjtet citron
2 dl cremefraiche 18 %
¼ tsk salt
Peber

Tilbehør
1 bundt dild

Sådan gør du

Dildpickles

  1. Del blomkål i buketter. 
  2. Skræl gulerod og skær den i tynde skiver.
  3. Pil rødløg og skær det i små tern.
  4. Skær bladselleri i centimetertykke skiver.
  5. Bring vandet i kog med eddike, sukker, dildfrø og dild, og hæld den varme lage på grøntsagerne.
  6. Sæt pickles på køl og lad den trække i mindst 12 timer.

Peberrodscreme

  1. Skyl og hak dild og purløg fint.
  2. Skræl og riv peberroden.
  3. Pres saften af citronen.
  4. Bland dild og purløg i cremefraichen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Bacon

  1. Skær bacon i meget tynde strimler og steg dem på middelvarme, indtil de bliver godt sprøde.
  2. Tag dem af og læg dem på fedtsugende papir.

Kartoffelpandekage

  1. Skyl kartofler (skræl dem ikke) og tør dem.
  2. Riv dem fint og pres væsken ud af dem.
  3. Tilsæt salt og sort peber.
  4. Varm smør og olie på en pande ved middel varme.
  5. Mas kartoffelmassen ud fire i pandekager og steg dem 5-6 minutter på hver side, så de får en gyldenbrun farve og bliver rigtigt sprøde i kanterne.

Servering

  1. Anret kartoffelpandekagerne på tallerkner og læg den sprøde bacon ovenpå sammen med en god portion dildpickles og en stor skefuld peberodscremefraiche. 
  2. Pynt med plukket dild.

 

Tips

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 840 g af retten):

Energi: 3707 kJ (883 kcal)

protein: 28 g

kulhydrat: 111 g

kostfibre: 10 g

fedt: 35 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 441 kJ (105 kcal)

protein: 3 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g