Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Dildpickles
¼ blomkålshoved, 150 g
1 gulerod, 75 g
1 stilk bladselleri
2 rødløg
1 bundt dild
1 spsk dildfrø
1 dl eddike
2 dl sukker
3 dl vand
Bacon
400 gram letsaltet bacon
Kartoffelpandekage
9 store faste kartofler, ca. 1,3 kg
20 g smør
1 spsk olie
1½ tsk salt
Sort peber
Peberrodscreme
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 lille stykke peberrod, 2 spsk revet
1 usprøjtet citron
2 dl cremefraiche 18 %
¼ tsk salt
Peber
Tilbehør
1 bundt dild
Sådan gør du
Dildpickles
- Del blomkål i buketter.
- Skræl gulerod og skær den i tynde skiver.
- Pil rødløg og skær det i små tern.
- Skær bladselleri i centimetertykke skiver.
- Bring vandet i kog med eddike, sukker, dildfrø og dild, og hæld den varme lage på grøntsagerne.
- Sæt pickles på køl og lad den trække i mindst 12 timer.
Peberrodscreme
- Skyl og hak dild og purløg fint.
- Skræl og riv peberroden.
- Pres saften af citronen.
- Bland dild og purløg i cremefraichen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Bacon
- Skær bacon i meget tynde strimler og steg dem på middelvarme, indtil de bliver godt sprøde.
- Tag dem af og læg dem på fedtsugende papir.
Kartoffelpandekage
- Skyl kartofler (skræl dem ikke) og tør dem.
- Riv dem fint og pres væsken ud af dem.
- Tilsæt salt og sort peber.
- Varm smør og olie på en pande ved middel varme.
- Mas kartoffelmassen ud fire i pandekager og steg dem 5-6 minutter på hver side, så de får en gyldenbrun farve og bliver rigtigt sprøde i kanterne.
Servering
- Anret kartoffelpandekagerne på tallerkner og læg den sprøde bacon ovenpå sammen med en god portion dildpickles og en stor skefuld peberodscremefraiche.
- Pynt med plukket dild.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 840 g af retten):
Energi: 3707 kJ (883 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 111 g
kostfibre: 10 g
fedt: 35 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 441 kJ (105 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g