Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Kartofler
8 bagekartofler, 1400 g
Salt og peber
Spicy ostesovs
1 løg
1 spsk smør
1 spsk mel
3 dl letmælk
100 g revet cheddar eller anden aromatisk ost
1 rød peberfrugt
1 spsk syltede jalapenos eller chilli i alle former. Se Tip.
Salt og peber
Squash-gulerod salat
3 squash, 900 g
3 gulerødder, 225 g
1 usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
Salt og peber
En lille pose pinjekerner, græskar- eller solsikkekerner, 25 g
Kødet
500 g hakket gris, 8-12 % fedt
2 fed hvidløg
1 dl rasp, 50 g
1 spsk spidskommen
1½ tsk salt og lidt peber
Mos fra en kartoffel
1 spsk smør eller olie
Pynt
Evt. persille, kørvel eller andet grønt
Sådan gør du
- Vask bagekartoflerne.
- Bag dem i mikroovn ved højeste effekt i 14-17 minutter til de er møre.
- Halver kartoflerne og skrab indmaden ud.
- Pil og hak løg.
- Varm smør i en gryde ved middel varme.
- Steg løg til de er klare.
- Tilsæt først mel og så mælk lidt ad gangen til sovsen bliver tyk.
- Tilsæt ost og evt. lidt mere mælk.
- Skyl og hak peberfrugt og kom den i sovsen.
- Hak jalapenos og kom det i sovsen.
- Smag til med salt og peber og evt. mere jalapenos.
- Skyl squash og skyl eller skræl gulerødder.
- Skræl squash og gulerødder fra top til bund i lange strimler.
- Pres saften af citronen og bland med olie, salt og peber.
- Bland squash og gulerodstrimler med marinaden og drys med sprøde kerner.
- Pres hvidløg.
- Bland kød, hvidløg, rasp, spidskommen, kartoffelmos, salt og peber.
- Form små kugler.
- Varm fedtstof på en pande ved høj varme.
- Steg kuglerne på alle sider, så de bliver sprøde og gyldne, 6-8 minutter i alt.
- Varm fedtstof på en anden pande ved høj varme.
- Form kugler af resten af kartoffelmosen og steg dem gyldne og sprøde på alle sider.
Tips
- Ostesovsen kan laves uden jalapenos og chili, hvis man ikke er til stærke krydderier.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 38%
Fedt 41%
3893 kJ - 930 kcal