Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g tynde strimler okse- eller kalvekød, tyksteg, filet eller mørbrad
salt og peber1 tsk olie
Salaten:
1 dl kærnemælk
1 tsk olie
½ citron eller æbleeddike
et lille stykke frisk peberrod
4-5 jordskokker (200 g)
200 g spæde salatblade eller hovedsalat eller en blanding
1 bundt dild
1 bundt purløg
500 g meget små kartofler
Tilbehør
Evt. groft brød
Sådan gør du
Pisk kærnemælken med olie og smag til med et par dråber citronsaft, salt, peber og 2-3 tsk fintrevet peberrod.
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde staver eller skiver.
Vend dem i dressingen.
Nip, skyl og tør salat og krydderurter. Hak dem - ikke alt for fint.
Vend dem i jordskokkesalaten.
Skrub kartoflerne rene og kog dem møre under låg i 3-4 dl vand med 1½ spsk salt.
Hæld vandet fra. Rist kartoflerne 7-8 minutter under låg til de er helt tørre og let saltbelagte. Ryst dem rundt i gryden flere gange undervejs.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved kraftig varme.
Steg kødet brunt på alle sider, 2-3 minutter i alt. Tag kødet af og lad det køle lidt af.
Vend forsigtigt kød og kartofler i salaten.
Server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 29%
Kulhydrat: 53%
Fedt: 18%
1860 kJ = 445 kcal