Kartoffel-spinatcurry med agurkeraita

Kartoffel-spinatcurry med agurkeraita

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kartoffel-spinatcurry med agurkeraita

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk rapsolie
1 kg små skurede kartofler
2 dl vand
2 spsk garam marsala
1 spsk karry
500 g spinat
Salt

Agurkeraita
3 dl græsk yoghurt
1 stor håndfuld mynteblade
2 agurker
1 tsk stødt spidskommen
Salt

Tilbehør

200 g lune naanbrød eller fladbrød og mangochutney

Sådan gør du

Hak løget og hak hvidløgene groft. Svits løg og hvidløg i olien ved middellav temperatur under omrøring i ca. 5 minutter. Halver kartoflerne og bland dem med løgene.

Tilsæt garam marsala og karry, svits et øjeblik og tilsæt vand. Lad kartoflerne simre under låg i ca. 20 min til de er møre. Prik i dem med en spids kniv for at mærke.

Skyl spinaten grundigt og bland den med kartoflerne. Skru op for varmen og vend spinaten rundt i kartoflerne til den falder sammen. Smag til med salt.

Rør yoghurten med spidskommen og grofthakket mynte. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne ½ cm tykke skiver og vend dem i yoghurten. Smag til med salt.

Servér curryen med naanbrød eller fladbrød og mangochutney.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 13%
Kulhydrat 63%
Fedt 24%
2500 kJ – 600 kcal