Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Bygsalat
200 g perlebyg
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 tsk karry
1 stor gulerod, 150 g
2 mellem æble, dansk, råt
4 spsk persille, rå
Peber
Koteletter
1 spsk olie, fx rapsolie
2 tsk karry
1 tsk salt
1 knivspids peber
300 g nakkekoteletter, 2 stk 2 cm tykke eller 1 stk 4 cm tyk (skal skæres i skiver ved servering)
2 syrlige æbler, 200 g
1 lille løg, 70 g
20 g smør
Tilbehør
Sådan gør du
Bygsalat
- Kog perlebyg som anvist på emballagen med salt.
- Vask og riv guleroden.
- Straks perlebyg er kogt tilsættes olie, karry og revet gulerod, rør det sammen og lad det stå.
- Skær æblerne i små tern
- Hak persille
- Smag til med peber
Koteletter
- Rør olie, karry, salt og peber sammen
- Pensl ca. halvdelen af blandingen på koteletterne.
- Lad dem trække i køleskabet fra 30 minutter til 12 timer.
- Udstik kernehuset på æblet.
- Pil løget.
- Skær æbler og løg i ca. 1 cm tykke ringe. Pensl ringene med resten af karryblandingen.
- Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Tag koteletterne af panden og dæk til for varmen.
- Herefter steges æble- og løgringene på panden ca. 2 minutter på hver side.
Servering
- Skær koteletterne i tynde skiver. Server med stegte løg- og æbleringe og bygsalat.
Karrykoteletterne er udviklet af Anne Skovgaard-Petersen. Bygsalaten er udviklet af VoresMad.
Tips
- Koteletterne og æble- og løgringene kan også grilles. Grill koteletterne ca. 5 minutter på hver side og æble- og løgringene 2-3 minutter på hver side.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 1943 kJ (460 kcal)
Protein: 21 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 12 g
Fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 462 kJ (110 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g