Karrykoteletter med bygsalat

Her får du en hurtigt karryret med smagfuld gris, stegte syrlige æbler og søde løg og nem bygsalat som tilbehør. Bruger du mild karry er det en børnevenlig ret. Det er oplagt at købe en tyk nakkekotelet, som kan få en mere markant stegeskorpe. Koteletterne deles i tynde skiver ved servering.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Bygsalat
200 g perlebyg
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1 tsk karry
1 stor gulerod, 150 g
2 mellem æble, dansk, råt
4 spsk persille, rå
Peber


Koteletter

1 spsk olie, fx rapsolie
2 tsk karry
1 tsk salt
1 knivspids peber
300 g nakkekoteletter, 2 stk 2 cm tykke eller 1 stk 4 cm tyk (skal skæres i skiver ved servering)
2 syrlige æbler, 200 g
1 lille løg, 70 g
20 g smør

Tilbehør

 

Sådan gør du

Bygsalat

  1. Kog perlebyg som anvist på emballagen med salt.
  2. Vask og riv guleroden.
  3. Straks perlebyg er kogt tilsættes olie, karry og revet gulerod, rør det sammen og lad det stå.
  4. Skær æblerne i små tern
  5. Hak persille
  6. Smag til med peber

Koteletter

  1. Rør olie, karry, salt og peber sammen
  2. Pensl ca. halvdelen af blandingen på koteletterne. 
  3. Lad dem trække i køleskabet fra 30 minutter til 12 timer.
  4. Udstik kernehuset på æblet. 
  5. Pil løget.
  6. Skær æbler og løg i ca. 1 cm tykke ringe. Pensl ringene med resten af karryblandingen. 
  7. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. 
  8. Brun nakkekoteletterne ca. 1 minut på hver side. 
  9. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. 
  10. Tag koteletterne af panden og dæk til for varmen.
  11. Herefter steges æble- og løgringene på panden ca. 2 minutter på hver side.

Servering

  1. Skær koteletterne i tynde skiver. Server med stegte løg- og æbleringe og bygsalat.

Karrykoteletterne er udviklet af Anne Skovgaard-Petersen. Bygsalaten er udviklet af VoresMad.

 

Tips

  • Koteletterne og æble- og løgringene kan også grilles. Grill koteletterne ca. 5 minutter på hver side og æble- og løgringene 2-3 minutter på hver side.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 420 g af retten): 
Energi: 1943 kJ (460 kcal)
Protein: 21 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 12 g
Fedt: 19 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 462 kJ (110 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 4 g