Karrygryde med kød og grøntsager


Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

4 personer

400 g skinkeschnitzler, kalveschnitzler, tykstegsbøffer eller kyllingebryst
¼ tsk salt
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
Et stykke ingefær, 1 spsk
2-3 gulerødder, ca. 225 g
½ spidskål, ca. 200 g
2 tsk olie
2 tsk rød karrypasta eller 2 tsk tørret, knust chili
1 lille dåse tomatkoncentrat, 70 g
1 ds kokosmælk 16-18 % fedt, 400 ml
150 g ærter, frosne
4-5 spsk fiskesovs
2-3 tsk sukker
Peber

Tilbehør

4 dl ris – jasmin- eller basmatiris
Evt. basilikum

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen.

Skær kødet i strimler på 1 x 1 x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet.

Rens og skær hvidløg i tern og løg i tynde både eller tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak 1 spsk. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Snit spidskålen fint.

Opvarm olien i en gryde og steg hvidløg, ingefær, karrypasta og tomatkoncentrat et øjeblik. Tilsæt 1 spsk kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. Tilsæt løg, gulerødder og resten af kokosmælken. Lad det nå kogepunktet og tilsæt kødet og kog 2 minutter. Tilsæt spidskål og ærter og kog i yderligere 2 -3 minutter. Smag til med fiskesovs, sukker og peber.
Pynt med basilikum.

Tips

  • Hvis du har lavet retten til flere dage, så stil straks den portion, som skal gemmes i køleskabet. Opvarm retten næste dag ved svag varme og spis den evt. med nudler til. 
  • Retten kan laves med andre grøntsager, fx blomkål, bønner eller asparges.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 47%
Fedt 33%
2875 kJ - 685 kcal
Sund hverdagsmad