Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Kært barn har mange navne. Krebinetter eller karbonader? Her serverer vi dem i en klassisk version af hakket svinekød, paneret i rasp og stegt sprøde på panden. Rent kræs.

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
½-1 æg
1 dl rasp
salt og peber
25 g smør eller margarine

Stuvede ærter og gulerødder
3 gulerødder, ca. 250 g
300 g frosne ærter
20 g smør
2 spsk mel
1 bundt hakket persille



Tilbehør

800 g kartofler

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.
Form 4 karbonader ca. 1½ cm høje. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend karbonaderne først i ægget og dernæst i raspen. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun karbonaderne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Skær gulerødderne i tern. Kog gulerødderne i 3 dl letsaltet vand ca. 3 minutter. Tilsæt ærterne og kog yderligere 2 minutter. Hæld grøntsagerne i en si. Hæld kogevandet tilbage i gryden. Rør blødt smør og mel sammen til en bolle. Kom den i grøntsagsvandet og lad den smelte ved svag varme uden omrøring. Rør saucen igennem og kog den et par minutter. Vend grøntsagerne i og smag til. Drys hakket persille over ved servering.


Tips

  • Vend karbonaderne i hvedemel i stedet for æg og rasp.
  • En frossen grøntsagsblanding kan bruges til stuvede grøntsager. 
  • Stuvet spinat eller stuvet hvidkål kan bruges i stedet for stuvede ærter og gulerødder.
  • Karbonader kan også serveres med rødkål og skysauce.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 32%
Kulhydrat 30%
Fedt 38%
1740 kJ - 415 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 27%
Fedt 46%
1935 kJ - 460 kcal 
  

 

Sund hverdagsmad