Karbonader med bønner og porre-kartofler

Karbonader med bønner og porre-kartofler

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 personer

200 - 250 g hakket svinekød
100 g bønner, frosne
salt og peber
1 fed hvidløg
25 g hvedemel
1 spsk olie eller 15 g smør

Porre-kartofler
2 porrer, ca. 300 g
350 g kartofler
3 dl mini- eller letmælk
1 spsk hvedemel

ca. 1 time


Sådan gør du

Stil bønnerne til optøning. Tænd ovnen på 200 grader.

Skær porrerne i tynde ringe og kartoflerne i tynde skiver. Rør lidt af mælken og melet sammen i en gryde. Tilsæt resten af mælken og bring det i kog under omrøring. Tilsæt porrer og kartofler og giv det et opkog. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Krydr med salt og peber og fordel det i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ca. 30 minutter til kartoflerne er møre.

Hak bønnerne groft, evt. i en hurtighakker, og rør dem sammen med kødet, salt, peber og knust hvidløg. Form 4 karbonader og vend dem i mel. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Brun karbonaderne i 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side. Eller stil dem i ovnen ca. 10 minutter.

Tips

  • Færdig hvid mælkesovs kan bruges i stedet for selv at koge mælk og mel til en jævning. Porrer og kartofler kan gives nogle minutters opkog i vand, dryppe af og lægges i et ovnfast fad, hvorefter færdig hvid mælkesovs hældes over.
  • Krydr evt. porre-kartofler med frisk eller tørret timian.
  • Prøv også: Karbonader med ærter og gulerødder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 27%
Kulhydrat 51%
Fedt  22%
2290 kJ - 545 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 46%
Fedt 29%
2495 kJ - 595 kcal

 

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo 

 

Sund hverdagsmad