Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1 lille løg
½ tsk salt
1 spsk rasp
1½ spsk kapers
¼ tsk peber
1 spsk mel
15 g smør
Kinesiske grøntsager
1 kinakål, 800 g
1 spsk olie
1 peberfrugt
250 g champignon
1 spsk kinesisk soja
Tilbehør
Løse ris, ca. 3 dl
groft brød
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt hakket løg, rasp, kapers, salt og peber. Form det til 4 krebinetter, ca. 1½ cm. tykke. Vend krebinetterne i mel lige inden stegningen. Brun dem 1 minut på hver side på panden i fedtstoffet. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side.
Snit kålen i ca. 2 cm brede strimler. Skær
peberfrugten i smalle strimler. Skær champignonerne i kvarte. Varm
olien i en gryde og svits kålen 2-3 minutter ved god varme. Tilsæt peberfrugt,
champignon, soja, salt og peber. Lad grøntsagerne simre 4-5 minutter uden
låg.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 835 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2565 kJ (611 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 71 g
kostfibre: 9 g
fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 307 kJ (73 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 835 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2714 kJ (646 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 71 g
kostfibre: 9 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 324 kJ (77 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g