Kaperskrebinetter med kinesiske grøntsager

Sund hverdagsmad med spændende grøntsager.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød 
1 lille løg
½ tsk salt
1 spsk rasp
1½ spsk kapers
¼ tsk peber
1 spsk mel
15 g smør

Kinesiske grøntsager
1 kinakål, 800 g
1 spsk olie
1 peberfrugt
250 g champignon
1 spsk kinesisk soja

Tilbehør

Løse ris, ca. 3 dl
groft brød

 

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt hakket løg, rasp, kapers, salt og peber. Form det til 4 krebinetter, ca. 1½ cm. tykke. Vend krebinetterne i mel lige inden stegningen. Brun dem 1 minut på hver side på panden i fedtstoffet. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side.

Snit kålen i ca. 2 cm brede strimler. Skær peberfrugten i smalle strimler. Skær champignonerne i kvarte. Varm olien i en gryde og svits kålen 2-3 minutter ved god varme. Tilsæt peberfrugt, champignon, soja, salt og peber. Lad grøntsagerne simre 4-5 minutter uden låg.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 835 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2565 kJ (611 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 71 g

kostfibre: 9 g

fedt: 17 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 307 kJ (73 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 835 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2714 kJ (646 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 71 g

kostfibre: 9 g

fedt: 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 324 kJ (77 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g