Kanin med svesker

Vores opskrift på kanin stegt i gryde med bacon, krydderier, rødvin og svesker er simremad, når det er bedst. Gryderetten giver en skøn sovs, som serveres til kanin kødet sammen med kartofler og svesker.

Af Maria Melgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Kanin med svesker

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 kanin, ca. 1200 g
Salt og peber
2 tsk smør
2 tsk olie

100 g bacon
2 løg
2 fed hvidløg
1 dl rødvin
4 dl vand
4 laurbærblade
2-3 hele nelliker
2 dl svesker, 150 g

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Del kaninen i mindre stykker. Se hvordan du parterer en kanin.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm fedtstof i en gryde ved god varme.
Brun kødet godt på alle sider 6-7 minutter i alt. Brun evt. ad to gange.

Skær bacon i små stykker, løg i både og hvidløg i små tern.
Kom det i gryden til kødet
Tilsæt vin, vand, laurbærblade, nelliker og svesker og læg låg på.

Skru ned til lav varme og lad det simre i 45 minutter. Spæd eventuelt med mere vand. Mærk på kødet om det er mørt. Tag ryggen op efter ½ time, den skal ikke have så længe.

Kog kartoflerne møre og server til kanin, svesker og sauce.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 29 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 25 %
2530 kJ – 605 kcal