Kanin i estragonsauce


Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 kanin, ca. 1200 g
Salt og peber
1 spsk olie

1 terning grøntsags bouillon
5 dl vand

2 dl creme fraiche 38 %
1 bundt frisk estragon

1 kg kartofler

200 g frisk spinat

Ca. 1½ time


Sådan gør du

Del kaninen i mindre stykker og krydr med salt og peber. Se hvordan du parterer en kanin.
Varm olie i en gryde ved god varme.
Brun kødet godt på alle sider 6-7 minutter i alt.

Tilsæt bouillon og læg låg på.
Skru ned til lav varme og lad det simre i cirka 50 minutter. Mærk på kødet om det er mørt. Tag ryggen op efter ½ time, den skal ikke have så længe. Spæd eventuelt med mere vand.

Skyl og hak estragon.
Rør creme fraiche med hakket estragon og vend det i gryden. Lad simre i yderligere 5-10 minutter.

Kog kartoflerne.

Skyl og afdryp spinaten.
Læg spinat i bunden af tallerken eller fad, læg kaninen ovenpå og pynt med lidt frisk estragon.
Server kartofler til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 28 %
Kulhydrat 27 %
Fedt 45 %
2430 kJ – 580 kcal

Sund hverdagsmad