Kanelstegte herregårdskoteletter med glaserede svampe og mos

Prøv vores velsmagende kanelstegte herregårdskoteletter med sojaglaserede svampe og sellerimos som tilbehør.

Af Jesper Paustian | Efterår | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kanelstegte skaftkoteletter med sojaglaserede svampe og sellerimos

Tilberedningstid

Ca. 60 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk, 3-4 cm tykke. 
1 knivspids fint salt
Peber
2 tsk smør
1 knivspids stødt kanel

Sellerimos
3/4 knoldselleri, ca. 850 g
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk smør
Peber

Sojaglaserede svampe
250 g svampe, fx champignon eller porto bello
2 fed hvidløg
½ dl soja
1 dl vand
1 stjerneanis

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad dem stå i 15 minutter (se tip).

Skræl selleri og skær i tern. Kom dem i en gryde med mælk og vand. Lad det simre til sellerien er mør, det tager ca. 15 minutter i alt. Blend det med smør, til mosen er blank og glat. Smag til med salt og peber.

Rens svampe og skær i kvarte. Pil og hak hvidløg. Kom svampe og hvidløg i en lille gryde med soja, vand og stjerneanis. Kog til der ikke er mere væske tilbage.

Varm smør og kanel på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter i alt, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

Tips

  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

Energifordeling

Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen skaftkotelet af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 1075 g af retten): 

Energi: 3115 kJ (742 kcal)

protein: 67 g

kulhydrat: 30 g

kostfibre: 19 g

fedt: 35 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 290 kJ (69 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 3 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g