Kanelkage

Lækker klassisk kanelkage med kaffeglasur

Hele året | Kager | Gæster, Fest


Kanelkage

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

Ca. 12 personer

Kanelkage

125 g smør
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk stødt kanel
2 tsk natron
½ liter kærnemælk

Glasur

50 g smør
250 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
4 spsk færdiglavet kaffe


Sådan gør du

Kanelkage

  1. Smørret smeltes, afkøles og blandes med sukkeret.
  2. Hvedemel, kanel og natron blandes sammen og sigtes i sukkerblandingen skiftevis med kærnemælken.
  3. Dejen hældes i en form og bages ved 200 grader i 30 minutter.

Glasur

  1. Smørret smeltes og de øvrige ingredienser røres heri.
  2. Smør glasuren på den afkølede kage.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 4%
Kulhydrat 70%
Fedt 25%
Kostfibre 1%
1948 kJ – 466 kcal