Kanelbagels

Kanelbagels

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Brød og boller, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

12 stk

3 dl letmælk 
25 g gær 
2 spsk majsolie 
1 spsk sukker 
1 tsk salt 
1 æg 
550 g hvedemel 
1 dl rosiner 
1 spsk kanel

Sådan gør du

Varm mælken lillefingerlunt, og rør gæren ud i den. Kom olie, sukker, salt og æg i, tilsæt så melet lidt ad gangen, til dejen er glat og kan æltes på bordet. Ælt den grundigt med 200 tag, og stil den til hævning med plastfilm over skålen i 30-40 min.
Hæld den ud på bordet og ælt rosiner og kanel i. Tril til en pølse, og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, der samles som en tæt ring. Glat godt, så sammenføjningen ikke går op. Lad efterhæve på bagepapir i 15 min.
Bring en stor gryde med vand i kog og kog 2-3 ringe ad gangen i 1 min. Sæt dem på pladen igen og pensl med æg.
Bages midt i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min.

Tips

  • Disse er let sødlige, fordi der både er rosiner og kanel i dejen, og mange børn kan godt lide denne “bolle”. Den er relativt sund og derfor god som alternativ eftermiddagsmad.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 11672 kJ (2801 kcal)
Protein 12%
Kulhydrat 72%
Fedt 14%

Energiindhold i én bagels 973 kJ (233 kcal)
Protein 12%
Kulhydrat 72%
Fedt 14%