Kalvetyksteg i gryde på italiensk manér med rosmarin, oliven, hvidløg, tomater og hvide bønner

Kalvetyksteg i gryde på italiensk manér med rosmarin, oliven, hvidløg, tomater og hvide bønner

Af Briand Funder | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kalvetyksteg i gryde på italiensk manér med rosmarin, oliven, hvidløg, tomater og hvide bønner

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

800 g kalvetyksteg
olie

200 g grønne oliven med sten
20 fed hvidløg
200 g tørrede hvide bønner (skal udblødes dagen før)
2 stilke frisk rosmarin
8 kryddertomater
salt og peber

Tilbehør

Tomatsalat med rucola og forårsløg samt skiver af italiensk brød dryppet med olivenolie.

Sådan gør du

Brun kalvetykstegen af i en stegegryde i lidt olie. Tag stegen op af gryden og svits så hele hvidløgsfed, oliven, rosmarin og bønner af i gryden. Halvér tomaterne og svits dem med og læg så stegen oven på dette – alt sammen i gryden.

Hæld vand på så det akkurat når op til stegen, krydr med salt og peber og skru ned for varmen.
Læg låg på gryden og lad indholdet koge svagt ca. 30 minutter.
Tag stegen op af gryden og lad den evt. hvile i 15-20 minutter, inden den skæres i skiver.

Skiver af kødet serveres med bønneblandingen.