Kalvetunge med italiensk salat


Det skal du bruge

6 personer

1 kalvetunge (saltet/sprængt)

1 gulerod, 65 g
1 løg, 100 g
1 stilk bladselleri, 30 g
1 fed hvidløg, 5 g
5-6 persillestilke
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 spsk salt
8 peberkorn

Italiensk salat
2 gulerødder, 130 g
2 stilke blegselleri, 60 g
2 dl edemamebønner, frosne, 60 g
3 spsk god mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 citron
Salt og peber
1 bundt dild

Tilbehør

  • 6 skiver rugbrød, 300 g

Ca. 2 timer og 15 minutter


Sådan gør du

Skræl gulerod og pil løg. Skær dem i tern.
Skyl persille og timian og bind en krydderbuket sammen med laurbærblad.
Læg tungen i en gryde og hæld koldt vand ved til den er dækket.
Sæt gryden over og bring vandet i kog. Skru helt ned for varmen og skum urenheder væk. Tilsæt grøntsagerne, krydderbuket, salt og peberkorn. Læg låg på gryden og bring den i kog igen.
Lad tungen koge blidt i 2 timer, eller til den er meget mør. Skum flere gange undervejs.

Tag tungen op af suppen. Si suppen. Skær et snit under skindet på undersiden af tungen og træk skindet af. Fjern fedt og trevler ved tungeroden. Kom tungen tilbage i suppen. Opbevar tungen i suppen på køl til den skal bruges. Den kan holde sig i suppen på køl i 3-4 dage.

Skræl gulerødder og blegselleri og skær dem i små tern. Kog gulerødderne i let saltet vand i 2 minutter, så de stadig har bid.
Kom blegselleri og edemamebønnerne i og kog 1 minut.
Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Lad det dryppe godt af.
Rør mayonnaise med sennep og lidt citronsaft.
Vend grøntsagerne i. Skyl og hak dilden og den vend i – gem et par kviste til pynt.
Smag til med salt og peber.

Tips

  • Kalvetunge kan også serveres som en middagsret med kartofler, gulerødder og peberrodssauce.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24 %
Kulhydrat 30 %
Fedt 46 %
1510 kJ – 360 kcal
Gæster