Tilberedningstid
Ca. 2½ time + 3 timer på køl
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 1 kg kalvebov eller -bryst
5-7 dl bouillon
2 laurbærblade
Et par kviste timian
6 hele allehånde
1 bundt rabarber, 250-300 g
2 spsk sukker
8 blade husblas
Dressing
6 spsk Dijon sennep
2 spsk grov sennep
3 spsk brun farin
1 tsk fint hakket ramsløg eller purløg og hvidløg
½ tsk knust sort peber
Tilbehør
Groft rugbrød, 200 g
Sådan gør du
- Skær blade og rod af rabarberne. Skyl dem og skær dem i stykker der passer til formens længde. Drys de endnu våde stængler med sukker.
- Læg kødet i en gryde og hæld bouillon på – det skal kun akkurat dække.
- Kog op og fjern det hvide skum med en hulske.
- Tilsæt laurbærblade, allehånde og timian.
- Skru ned til svag varme og kog under låg 1½ -2 timer til kødet er helt mørt.
- Stik i kødet med en kødnål for at mærke om det er mørt.
- Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Tag kødet op og skær sener og fedt af kødet. Skær det i tynde strimler eller pil det fra hinanden.
- For en brød- eller sandkageform med et stykke bagepapir.
- Læg lagvis kød, rabarber og husblas, med det vand der hænger ved, i formen.
- Smag bouillonen til og hæld den nu igennem en sigte over kødet.
- Sæt terrinen i køleskab minimum 3 timer gerne til næste dag.
- Ved servering skæres terrinen i skiver og serveres med groft rugbrød og sennepsdressing.
Tips
- Kalveterrine med rabarber er velegnet til at indgå i en buffet.
- Se hvordan du laver en lækker buffet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 48%
Fedt 13%
1600 kJ - 390 kcal