Kalveterrine med rabarber

Kalveterrine med rabarber

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 1 kg kalvebov eller -bryst
5-7 dl bouillon
2 laurbærblade
Et par kviste timian
6 hele allehånde

1 bundt rabarber, 250-300 g
2 spsk sukker

8 blade husblas

Dressing
6 spsk Dijon sennep
2 spsk grov sennep
3 spsk brun farin
1 tsk fint hakket ramsløg eller purløg og hvidløg
½ tsk knust sort peber


Tilbehør

Groft rugbrød, 200 g


Ca. 2½ time + 3 timer på køl


Sådan gør du

  1. Skær blade og rod af rabarberne. Skyl dem og skær dem i stykker der passer til formens længde. Drys de endnu våde stængler med sukker.
  2. Læg kødet i en gryde og hæld bouillon på – det skal kun akkurat dække.
  3. Kog op og fjern det hvide skum med en hulske.
  4. Tilsæt laurbærblade, allehånde og timian.
  5. Skru ned til svag varme og kog under låg 1½ -2 timer til kødet er helt mørt.
  6. Stik i kødet med en kødnål for at mærke om det er mørt.
  7. Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Læg husblas i blød i koldt vand.
  9. Tag kødet op og skær sener og fedt af kødet. Skær det i tynde strimler eller pil det fra hinanden.
  10. For en brød- eller sandkageform med et stykke bagepapir.
  11. Læg lagvis kød, rabarber og husblas, med det vand der hænger ved, i formen.
  12. Smag bouillonen til og hæld den nu igennem en sigte over kødet.
  13. Sæt terrinen i køleskab minimum 3 timer gerne til næste dag.
  14. Ved servering skæres terrinen i skiver og serveres med groft rugbrød og sennepsdressing.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 48%
Fedt 13% 
1600 kJ - 390 kcal
Gæster